fbpx
A Discovery Channel HD logója a megújult, 2019-es arculat szerint

Megújul a Discovery Channel

A márkamegújítás mellett ősztől új műsorok és visszatérő sorozatok is érkeznek a csatornára.

Új arculattal jelentkezik a Discovery Channel, ezt már mától láthatják is a magyarországi tévénézők. A márkafrissítés mellett bejelentették azt is, hogy több új tartalom is érkezik idén, amelyek a Discovery Channel tartalmi pillérein – tudomány és természet, turbó, kemény munkák, túlélés és kaland, rejtett kincsek – alapulnak.

A márkafrissítéssel egyszerre ünneplik a csatorna örökségét és hangsúlyozzák elkötelezettségét a szenvedélyes rajongók következő generációjának inspirálására, tájékoztatására és szórakoztatására.

Az új logóban a D betű belsejében forgó földgömb látható, amely – a márka globális jelenlétét szimbolizálva – statikus változatában minden kontinenst megmutat.

„A globális márkafrissítés egyszerre utal a Discovery Channel örökségére és helyezi a márkát a jövőbe. Rendkívül fontos, hogy – miközben egyre fontosabbak leszünk a következő generáció számára – emlékeztessük nézőinket, kik is vagyunk valójában. A földgömb mindig a Discovery márka középpontjában állt, és azt szeretnénk, ha ezt jelenlegi és jövőbeli rajongóink is így látnák. Folyamatos innovációval nyújtunk inspirációt az összes képernyőn, szolgáltatáson és formátumon keresztül, olyan új termékeket kínálva szenvedélyes rajongóinknak, amelyek segítik őket a világ felfedezésében” – mondta Victoria Davies alelnök, a Discovery regionális felelős vezetője.

„A hasonló tematikájú csatornák számának növekedése ellenére Magyarországon több mint tíz éve a Discovery Channel az első számú tényszerű szórakoztató csatorna. Arra törekszünk, hogy az arculat frissítésével és kiemelkedő tartalmainkkal további lendületet adjunk ennek” – tette hozzá Victoria Davies.

Szeptemberi újdonságok a Discovery Channelen

Expedíció az ismeretlenbe, 6. évad (szeptember 15-től) – A világot bejáró sorozatban a kalandokra éhes felfedező, Josh Gates a világ legismertebb és legizgalmasabb legendái mögött megbúvó igazság nyomába ered. A különféle rejtélyek vizsgálata során eljut a világ számos részére. A talányok megfejtése és az igazság kiderítése érdekében Josh utánajár a történetekkel kapcsolatos legújabb fejleményeknek.

Aranyláz a Bering-tengeren, 8. évad – Az alaszkai Nome-ban megkezdődött az eddigi legeredményesebb nyári aranybányászati szezon. A bányászok új stratégiákat vetnek be, új helyszíneken kutatnak és új berendezéseket használnak, hogy minden eddiginél több aranyat nyerjenek ki a Bering-tengerből.

Október

Aaron Kaufman: Új utakon, új sorozat – A szakállas mester és zseniális szerelő, Aaron Kaufman a Gas Monkey után új életet kezdett az általa létrehozott Arclight Fabrication műhelyben Dallasban, ahol kiélheti a teherautók iránti vonzalmát is. Elkötelezett szerelőcsapatával néhány hihetetlenül nehéz munkán van túl. Aaron pihenésképpen elviszi őket Austinba, ahol megismerkednek a raliversenyzés alapjaival. De a kikapcsolódáson túl titkos terve is van: egy általuk épített raliautóval szeretne versenyezni. Nagy rajtuk a nyomás, mert tapasztalatlanok az ilyen versenyek gyors tempójú világában, ahol kezdők ritkán győznek, és a vereség akár végzetes is lehet. A csapat egy régi Subaru Impreza felújításán dolgozik, de a washingtoni Olympus Rally versenyig hosszú és rögös út vezet.

Ripley: Hiszed vagy sem, új sorozat – Száz évvel ezelőtt Robert Ripley a világ legtávolabbi pontjaira is elutazott olyan lélegzetelállító látványosságok és elképesztő mutatványok után, amelyek férfiakat, nőket és gyerekeket egyaránt lenyűgöztek. Ebben a sorozatban Bruce Campbell még több csodálatos és megdöbbentő történetet oszt meg velünk. Olyan tehetséges embereket mutat be, akik minden mozdulatukkal elkápráztatják a közönséget – sokszor az életüket kockáztatva. A halálmegvető bátorságot igénylő mutatvány közben összeházasodó kötéltáncos pártól kezdve a gumiemberig, akit képességei egészen Hollywoodig repítettek – ezeket a fantasztikus embereket látnunk kell ahhoz, hogy higgyünk a csodákban.

Ed Stafford: Család elszigetelve, új sorozat – Ed Stafford a magányos túlélés szakértője, aki a legkeményebb környezetben, a legextrémebb körülmények között is életben tud maradni. Vajon képes lesz ugyanerre, ha felesége és kétéves fia is vele van? A Stafford család egy hónapot tölt egy távoli sivatagi szigeten Indonéziában – a társadalmi kísérlet célja, hogy kiderüljön, mire van szüksége valójában egy családnak a rendszeren kívüli élethez. Ednek már nem csak magáról kell gondoskodnia, és ez túlélőképességeinek határait feszegeti.

Aranyláz Alaszkában, 10. évad – A Yukon vadonjában önellátásra berendezkedett ambiciózus bányászcsapat eltökélten keresi az aranyat. Új bányászokkal, helyszínekkel, gépekkel és módszerekkel találkozunk, és a tét nagyobb, mint valaha. Vajon nagyobb jövedelmet hoz a nagyobb kockázat? A csapatok hatalmas, vadonatúj gépekkel dolgoznak, amelyek lehetővé teszik, hogy még nagyobb célokat tűzzenek ki maguk elé. Számos kihívással kell szembenézniük, mivel éjjel-nappal dolgozniuk kell azért, hogy a gépek működőképes állapotban legyenek.

December

A vadon legendái, új sorozat – A vadvilág rajongói, Damian Duffy és Matt Hoffman, a két gyermekkori barát beveti magát a vadonba, hogy a természet legizgalmasabb rejtélyeinek nyomába eredjen. Damian az ausztrál hadsereg veterán ejtőernyőse, igazolt vadonbeli túravezető, Matt pedig profi természetfotós és viharvadász. Együttesen elég tudásuk, tapasztalatuk és bátorságuk van ahhoz, hogy eljussanak bárhová, túléljenek bármit, és megleljék az igazságot a vadon legendái mögött.

Autókereskedők, 15B, 15C évad – A tapasztalt autókereskedő, Mike Brewer és a sokoldalú szerelő, Ant Anstead monumentális autós küldetésbe kezd: ikonikus autókat kutatnak fel és állítanak helyre, hogy majd eladhassák Los Angeles-i üzletükben.

A brit kincsvadász, 14. évad – Drew Pritchard modern kori kincskereső, Nagy-Britannia egyik vezető régiségkereskedője. A sorozat őt kíséri el az ország minden zegzugába, ahogy Drew levadássza a másnak már nem kellő, gyönyörű vagy furcsa tárgyakat, rejtett gyöngyszemeket és elfelejtett kincseket.

További tévés hírek találhatók a Media1 tv rovatában.

Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások