fbpx
Pintér Szabolcs, az SAP Magyarország ügyvezetője

Tovább nőtt az SAP Hungary bevétele

Pintér Szabolcs, az SAP Hungary Kft. idén kinevezett új ügyvezetője számolt be a vállalat üzleti eredményeiről, terveiről.

Tovább növelte bevételét az SAP Magyarországon, az üzleti intelligenciás multi hazai leányvállalata 36,6 milliárd forint árbevételt ért el a 2018-as pénzügyi évben, ami csaknem 2 milliárd forinttal volt több az előző évinél – erről Pintér Szabolcs, az SAP Hungary Kft. idén év elején kinevezett új ügyvezető igazgatója beszélt a vállalat ősznyitó nagy siófoki konferenciáján tartott évértékelőn.

A cégvezető közölte: jelentős projekteket zártak a pénzügyi, a kereskedelmi, a felsőoktatási szektorokban. Példaként említette, hogy 15 hazai felsőoktatási intézményben működik már integrált, SAP technológián alapuló informatikai rendszer az intézményirányítási, a gazdálkodási, a kontrolling, a hr-folyamatok kezelésére.

Pintér Szabolcs szólt arról is, hogy a munkaerőhiány a szoftverigényekre is hatással van. Tovább erősödik a felhőalapú technológiák iránti igény a munkahelyeken. Ezzel összecseng, hogy az IDC piackutató szerint tavaly 38 százalékkal, 77 milliárd forintra nőtt a felhőszolgáltatások piaca az országban, és kétszámjegyű növekedés prognosztizálható az idei évben.

Pintér Szabolcs a Media1 kérdésére beszámolt arról is, hogy z SAP megvásárolta a Qualtrix nevű nagyvállalatot, mely az ügyfélélményadatok begyűjtését, elemzését végzi. Ebben Pintér Szabolcs óriási lehetőséget lát a jövőre nézve, mivel az ügyfélmény-fokozó technológiai megoldások segítségével a munkaerő-megtartás is javítható.

Pintér Szabolcs emlékeztetett: az SAP több éve folyamatosan bővíti az innovatív megoldások kínálatát, és már mesterséges intelligencia képességeket is ajánl a magyar szervezeteknek. A vállalat tagja a Mesterséges Intelligencia Koalíciónak is.

Az ügyvezető szerint a növekedésük egyik hajtóereje a vállalatirányítási rendszerek megújítása lesz, mivel 2025-ben megszűnik az SAP legrégebbi verziójú rendszereinek támogatása, és már most mind több vállalat indítja el központi IT-rendszerének akár egy évnél is tovább tartó megújítását. Mindezeknek is köszönhetően robosztus, a teljes hazai IT-piac bővülési üteme feletti növekedést vár idei évre az SAP Hungary első embere.

A tájékoztatás szerint naponta 2000-nél több magyarországi ügyfelük 50 ezernél több felhasználója használja megoldásaikat, és új megrendeléseik száma leginkább a kis- és középvállalati szektorban bővül.

A nemzetközi feladatokat is ellátó, magyarországi SAP-nál csaknem 1200-an dolgoznak, és jelenleg 20-féle munkakörbe keresnek új munkatársakat.

A német gyökerű SAP a vállalati alkalmazások legnagyobb, globális szereplője. A 100 ezer dolgozót foglalkoztató szoftvercég éves árbevétele megközelíti a 25 milliárd eurót, megoldásait mintegy félmillió vállalat használja a világ szinte minden országában.

(MTI  & Media1)

Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások