Pintér Szabolcs, az SAP Magyarország ügyvezetője

Tovább nőtt az SAP Hungary bevétele

Pintér Szabolcs, az SAP Hungary Kft. idén kinevezett új ügyvezetője számolt be a vállalat üzleti eredményeiről, terveiről.
Share on facebook
Share on twitter
Share on tumblr
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on skype
Share on email

Tovább növelte bevételét az SAP Magyarországon, az üzleti intelligenciás multi hazai leányvállalata 36,6 milliárd forint árbevételt ért el a 2018-as pénzügyi évben, ami csaknem 2 milliárd forinttal volt több az előző évinél – erről Pintér Szabolcs, az SAP Hungary Kft. idén év elején kinevezett új ügyvezető igazgatója beszélt a vállalat ősznyitó nagy siófoki konferenciáján tartott évértékelőn.

A cégvezető közölte: jelentős projekteket zártak a pénzügyi, a kereskedelmi, a felsőoktatási szektorokban. Példaként említette, hogy 15 hazai felsőoktatási intézményben működik már integrált, SAP technológián alapuló informatikai rendszer az intézményirányítási, a gazdálkodási, a kontrolling, a hr-folyamatok kezelésére.

Pintér Szabolcs szólt arról is, hogy a munkaerőhiány a szoftverigényekre is hatással van. Tovább erősödik a felhőalapú technológiák iránti igény a munkahelyeken. Ezzel összecseng, hogy az IDC piackutató szerint tavaly 38 százalékkal, 77 milliárd forintra nőtt a felhőszolgáltatások piaca az országban, és kétszámjegyű növekedés prognosztizálható az idei évben.

Pintér Szabolcs a Media1 kérdésére beszámolt arról is, hogy z SAP megvásárolta a Qualtrix nevű nagyvállalatot, mely az ügyfélélményadatok begyűjtését, elemzését végzi. Ebben Pintér Szabolcs óriási lehetőséget lát a jövőre nézve, mivel az ügyfélmény-fokozó technológiai megoldások segítségével a munkaerő-megtartás is javítható.

Pintér Szabolcs emlékeztetett: az SAP több éve folyamatosan bővíti az innovatív megoldások kínálatát, és már mesterséges intelligencia képességeket is ajánl a magyar szervezeteknek. A vállalat tagja a Mesterséges Intelligencia Koalíciónak is.

Az ügyvezető szerint a növekedésük egyik hajtóereje a vállalatirányítási rendszerek megújítása lesz, mivel 2025-ben megszűnik az SAP legrégebbi verziójú rendszereinek támogatása, és már most mind több vállalat indítja el központi IT-rendszerének akár egy évnél is tovább tartó megújítását. Mindezeknek is köszönhetően robosztus, a teljes hazai IT-piac bővülési üteme feletti növekedést vár idei évre az SAP Hungary első embere.

A tájékoztatás szerint naponta 2000-nél több magyarországi ügyfelük 50 ezernél több felhasználója használja megoldásaikat, és új megrendeléseik száma leginkább a kis- és középvállalati szektorban bővül.

A nemzetközi feladatokat is ellátó, magyarországi SAP-nál csaknem 1200-an dolgoznak, és jelenleg 20-féle munkakörbe keresnek új munkatársakat.

A német gyökerű SAP a vállalati alkalmazások legnagyobb, globális szereplője. A 100 ezer dolgozót foglalkoztató szoftvercég éves árbevétele megközelíti a 25 milliárd eurót, megoldásait mintegy félmillió vállalat használja a világ szinte minden országában.

(MTI  & Media1)

Szóljon hozzá!