fbpx
Sopov István, az IAB Hungary elnöke

Szintet lépett az IAB Hungary

Folyamatosan bővül a kiadókat, hirdetőket, technológiai- és kutatócégeket, továbbá egyéb, az online hirdetési piacon tevékenykedő szolgáltatókat összefogó IAB Hungary, mely nemrég újabb szintet ugrott meg.

Immár több mint 100 taggal rendelkezik a kiadókat, hirdetőket, technológiai- és kutatócégeket, továbbá egyéb, az online hirdetési piacon tevékenykedő szolgáltatókat összefogó IAB Hungary – jelentette be Sopov István, az IAB Hungary elnöke.

A Magyar Reklámszövetség keretein belül 2008 novemberében létrejött szakmai szervezetet, mely a nemzetközi Interactive Advertising Bureau (IAB) hazai képviselője, az IAB Europe tagja, eredetileg 46 cég alapította, köztük ügynökségek, kiadók, kutatócégek, hirdetők és egyéb az online hirdetési piacon tevékenykedő szolgáltató cégek.

Sopov István elmondta: a taglétszám dinamikus bővülése és 100 fölé emelkedése visszaigazolja az IAB Hungary új koncepcióját, mely a tájékoztatásra, tudásmegosztásra és találkozókra épít. Hozzátette: külön örömre ad okot, hogy egyre több hirdető is képviselteti magát a szervezetben. Ebben az évben olyan cégek csatlakoztak a szövetséghez, mint például a magyarországi Coca-Cola, a Magyar Villamos Művek, a Decathlon, a Nestlé és az OTP Bank.

„Számunkra kiemelt fontosságú, hogy az első számú nemzetközi és hazai online szakmai szervezet tagjai legyünk, hiszen mi magunk is megkülönböztetett figyelmet fordítunk egyrészt a folyamatosan fejlődő és egyre inkább szerteágazó digitális megoldások használatára, másrészt az iparági egyetértés, transzparencia és szakmaiság tevőleges alakításában is egyre nagyobb mértékben kívánunk részt venni” – nyilatkozta Mérő Ádám, a Coca-Cola regionális kommunikátora.

Az IAB Hungary tematikus, szakmai munkacsoportokban foglalkozik olyan aktuális témákkal mint adatkezelés és adatvédelem, automatizált reklám, harmadik feles mérések, reklámpiaci mutatók és várakozások, digitális videó és influencer marketing, illetve standardizálás. A szervezet aktivitását jelzi többek között, hogy az idén három új munkacsoport is alakult, az influencer szakcsoport hamarosan megjelenő fogalomtárat és kisokost készített, a videó munkacsoport pedig szintén fogalomtárral jelentkezik, és egy a magyar videós piacot bemutató eseményt is szerveznek.

A digitális marketing és hirdetési piac, továbbá a szervezet tagjainak támogatása érdekében az IAB Hungary számos szolgáltatást is nyújt. Honlapján és hírlevelében fontos és aktuális hírekkel szolgál, dokumentumtárában pedig egy helyen kínál friss iparági jelentéseket, alkalmazandó standardokat, felméréseket, inspiráló esettanulmányokat. Online szakszótárában áttekinthető, kereshető felületen publikálja a legfontosabb szakkifejezések rövid, érthető definícióit. Eseménynaptárában felhívja a figyelmet a közelgő hazai és nemzetközi rendezvényekre, és saját eseményekkel segíti a kapcsolatépítést és a szakmai tájékozódást és eszmecserét.

A szervezet legfőbb céljai:

  • az interaktív, digitális marketing és reklámeszközök és megoldások ismertségének, használatának és elfogadottságának növelése,
  • a digitális marketing iparág fejlesztése, a digitális média további erősítése,
  • szakmai érdekképviselet és érdekérvényesítés hazai és nemzetközi fórumokon, üzleti, társadalmi és kormányzati szervezetekben,
  • egy iparági „közös hang” megteremtése, hiteles és folyamatos kommunikáció a piaci szereplők, szakmai szervezetek, szakmai sajtó és a szakhatóságok felé.
Borító: Sopov István, az IAB Hungary elnöke
Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások