fbpx
5g bevezetés Londonban, a Vodafone hálózatán, Lewis Hamilton közreműködésével

Elindult az 5G mobilszolgáltatás Londonban

A Vodafone az Ericsson közreműködésével bekapcsolta az ötödik generációs mobilhálózati szolgáltatást a brit fővárosban, illetve további néhány városban.
Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: tumblr
Megosztás itt: linkedin
Megosztás itt: whatsapp
Megosztás itt: skype
Megosztás itt: email

A Vodafone UK lakossági és üzleti ügyfelek számára egyaránt elérhetővé tette Londonban és néhány további városban az 5G mobilszolgáltatást.

A mobilszolgáltató számára az Ericsson építette ki az 5G szolgáltatást, a legújabb Ericsson Radio System technológiai megoldások segítségével, a 3,5GHz-es frekvencián.

Az LTE (4G) technológiával kombinálva az 5G felhasználók így akár tízszeres sebességű adatsebességet érhetnek el sokkal alacsonyabb válaszidő mellett.

A Vodafone nagy területen tudta az 5G szolgáltatást gyorsan bevezetni, felhasználva a meglevő 4G frekvenciákat, illetve meglévő infrastrúrája egy részét.

„Londonnal együtt hét városban álltunk át ma 5G-re. A fővárosban ez az eddigi legnagyobb befektetésünk és ennek eredményeként, az Ericssonal partnerségben lehetőséget biztosítunk az itt élők számára, hogy egy korlátok nélküli szupergyors 5G és 4G hálózatot használjanak” – mondta el Scott Petty, a Vodafone UK műszaki igazgatója.

A Vodafone 5G hálózat az év végére 19 városban lesz elérhető.

Az 5G technológia nyújtotta lehetőségekre rendkívül nyitottak a felhasználók az Egyesült Királyságban. Ennek persze az is az oka, hogy az Ericsson ConsumberLab kutatása szerint tízből négy felhasználó szembesült már hálózati problémákkal sűrűn lakott, forgalmas városi területeken, számukra pedig nagy megváltást jelenthet az 5G technológia.

A hálózat szerdai felavatásán tiszteletét tette Lewis Hamilton többszörös Formula-1 világbajnok is.

Magyarországon jelenleg az 5G frekvenciapályázat zajlik, a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) június közepén tette ki a pályázat részleteit a honlapjára véleményezésre.

Az első kereskedelmi 5G hálózat április végén, Svájc 54 városában vált elérhetővé.

Borítókép: Lewis Hamilton kipróbálja az 5G szolgáltatást a londoni Sky Gardenben 2019. július 3-án. Fotó: Matt Alexander/PA Wire
Szóljon hozzá!