fbpx
EBU-Committee-Radio 2019 fotó: ebu.ch

Mucsányi Marianna újra az EBU-ban

A Kossuth Rádió csatornaigazgatóját másodszor is taggá választották.

Az EBU 25. közgyűlésén Szófiában második alkalommal is beválasztották az EBU Rádiós Bizottságába Mucsányi Mariannát, a Kossuth Rádió csatornaigazgatóját, derül ki a közmédia MTI OS-en napokban közzétett közleményéből, valamint az EBU honlapjáról.

Az EBU (European Brodcasting Union) a világ legnagyobb közszolgálati média testülete. Az 1950. február 12-én létrehozott szakmai szervezetnek összesen 117 tagszervezete van 56 országban.

Az EBU Rádiós Bizottsága a tagok szakmai együttműködését támogatja, stratégiai kérdésekkel foglalkozik, közös cselekvési terveket dolgoz ki, támogatja a műsorcserét, javaslatokat tesz innovációra, valamint szakmai és projektcsoportok munkáját segíti.

„A bizottság azzal a médiakörnyezettel foglalkozik, amelyben a közrádiók működnek.  Vizsgáljuk, hogy milyen válaszokat kell adnunk a jelenkor médiapiacának kihívásaira, akár technológiai szempontból, akár a generációs kérdéseket illetően. Hogyan érhetjük el a fiatalabbakat vagy hogyan tudunk megújuló tartalmat adni meglévő hallgatóinknak” –

– mondta Mucsányi Marianna.

A csatornaigazgató hozzátette, hogy a bizottság – egyebek között – párbeszédet kezdeményezett az autógyártókkal annak érdekében, hogy naprakész információkkal rendelkezzen a legújabb, gépjárművekbe kerülő rádiótechnikáról.

(Az MTI OS és az EBU honlapja nyomán)

Kiemelt kép: Az EBU Rádiós Bizottságának tagjai, köztük Mucsányi Mariannával. Fotó: ebu.ch
Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások