EBU-Committee-Radio 2019 fotó: ebu.ch

Mucsányi Marianna újra az EBU-ban

A Kossuth Rádió csatornaigazgatóját másodszor is taggá választották.
Share on facebook
Share on twitter
Share on tumblr
Share on linkedin

Az EBU 25. közgyűlésén Szófiában második alkalommal is beválasztották az EBU Rádiós Bizottságába Mucsányi Mariannát, a Kossuth Rádió csatornaigazgatóját, derül ki a közmédia MTI OS-en napokban közzétett közleményéből, valamint az EBU honlapjáról.

Az EBU (European Brodcasting Union) a világ legnagyobb közszolgálati média testülete. Az 1950. február 12-én létrehozott szakmai szervezetnek összesen 117 tagszervezete van 56 országban.

Az EBU Rádiós Bizottsága a tagok szakmai együttműködését támogatja, stratégiai kérdésekkel foglalkozik, közös cselekvési terveket dolgoz ki, támogatja a műsorcserét, javaslatokat tesz innovációra, valamint szakmai és projektcsoportok munkáját segíti.

„A bizottság azzal a médiakörnyezettel foglalkozik, amelyben a közrádiók működnek.  Vizsgáljuk, hogy milyen válaszokat kell adnunk a jelenkor médiapiacának kihívásaira, akár technológiai szempontból, akár a generációs kérdéseket illetően. Hogyan érhetjük el a fiatalabbakat vagy hogyan tudunk megújuló tartalmat adni meglévő hallgatóinknak” –

– mondta Mucsányi Marianna.

A csatornaigazgató hozzátette, hogy a bizottság – egyebek között – párbeszédet kezdeményezett az autógyártókkal annak érdekében, hogy naprakész információkkal rendelkezzen a legújabb, gépjárművekbe kerülő rádiótechnikáról.

(Az MTI OS és az EBU honlapja nyomán)

Kiemelt kép: Az EBU Rádiós Bizottságának tagjai, köztük Mucsányi Mariannával. Fotó: ebu.ch

Szóljon hozzá!

Ez is érdekelheti

Kiemelt kép: Ján Kuciak szlovák oknyomozó újságíró és menyasszonya, Martina Kušnírona meggyilkolása után még hónapokkal is gyertyákkal emlékeznek Pozsonyban. Fotó: Szalay Dániel, Media1 (a mobiltelefonos felvétel 2018.12.30-án készült)

Kuciak-gyilkosság: Tovább duzzad a botrány

A szlovák hatóságok nagy erőkkel nyomoznak azon rendőrségi és igazságügyi alkalmazottak ellen, akik információkkal segítették Marián Kočner nagyvállalkozót, akit azzal vádolnak, ő adott megbízást Ján Kuciak oknyomozó újságíró megölésére. Ám a besúgók segítségével eddig rendre kisiklott a nyomozók keze közül.

A Media1 legfrissebb hírei

Kövessen minket!

Iratkozzon fel a Media1 napi hírlevelére!