A Notre-Dame újjáépítéséért gyűjtöttek a focicsapatok a PSG-MONACO meccsen

A Paris Saint-Germain az AS Monaco elleni mérkőzésen a tévénézők megilletődve láthatták, hogy mindkét klub játékosai a mezeiken a múlt hét hétfőn leégett Notre-Dame-ra emlékeztek.
Share on facebook
Share on twitter
Share on tumblr
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on skype
Share on email

A francia bajnokság vasárnap esti meccsén a bajnoki címre esélyes Paris Saint-Germain (PSG) az AS Monaco ellen lépett pályára és 3:1 arányban győzött – mindez valószínűleg önmagában még nem lenne hír a Media1-en, azonban a mérkőzést a helyszínen megtekintő nézők és a televíziós közvetítések követői azt is láthatták, hogy mindkét együttes játékosao a mezeiken a múlt hét hétfőn leégett Notre-Dame-ra emlékeztek a hatalmas nézőtábor mellett.

A mérkőzés összefoglalójában is látszik ez.

A Paris Saint-Germain a hivatalos oldalán előzetesen már beszámolt arról, hogy a párizsi Notre-Dame székesegyház oltási munkálataiban résztvevő tűzoltókat és a családtagjaikat meghívja az AS Monaco elleni mérkőzésre, amelyen a csapat játékosai az említett különleges mezben lépnek pályára. Emellett a PSG márkaboltjaiban a Notre-Dame-mal díszített PSG-mezeket hoztak forgalomba, egyenként 1000 eurós áron, és a mezek eladásából származó bevételt a tűzoltóságot támogató alapítványnak ajánlották fel.

Egyébként a Monaco csapata is készített a mérkőzésre Notre-Dame-ra emlékeztető mezt, ez szerepel a borítóképen.

A Paris Saint-Germain stadion nézőterén elhelyezett Párizs címerének jelmondata szerint:

„Bár a hajót dobálják a hullámok, mégsem merül el”.

Sokan kérdezik, hogy miközben a székesegyház helyrehozatala érdekében világszintű adományozás indult el, miért nem a katolikus egyház fizeti a Notre-Dame helyreállítását a súlyos tűvész után. Az Euronews utánajárt, és az derült ki, hogy a tűzvész miatt kritikus állapotúvá vált székesegyház a francia állam tulajdonában van.

NKM Energia, vállalkozása energiája

Az energia a vállalkozások és vállalatok fejlődéséhez és mindennapi működéséhez elengedhetetlen, legyen szó áramról vagy gázról. Az NKM Energia Zrt. Magyarország legnagyobb, végfelhasználókat ellátó energetikai társasága, amely éves szinten mintegy 62 TWh földgázt és villamos energiát értékesít ügyfelei részére. Ezzel a Társaság a teljes hazai energiafelhasználás 45%-át is meghaladó mértékben látja el partnereit mind az üzleti ügyfelek, mind a lakosság körében, Magyarország teljes területén. (x)

Tovább a részletekért »

Szóljon hozzá!

Ez is érdekelheti

Megint nagyon csúnyán kikapott az RTL Klub a TV2-től

A nézettségi adatok alapján a múlt héten is folytatódott a főműsoridőben az év többi részében amúgy piacvezető RTL Klub több hete tartó gyengélkedése. A múlt héten mindössze 2 műsorral tudott bekerülni a csatorna a hét legnézettebb tíz tévéműsora közé, heti közönségaránya pedig nagyjából fele akkora volt mint a TV2-é.