fbpx

A Notre-Dame újjáépítéséért gyűjtöttek a focicsapatok a PSG-MONACO meccsen

A Paris Saint-Germain az AS Monaco elleni mérkőzésen a tévénézők megilletődve láthatták, hogy mindkét klub játékosai a mezeiken a múlt hét hétfőn leégett Notre-Dame-ra emlékeztek.
Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: tumblr
Megosztás itt: linkedin
Megosztás itt: whatsapp
Megosztás itt: skype
Megosztás itt: email

A francia bajnokság vasárnap esti meccsén a bajnoki címre esélyes Paris Saint-Germain (PSG) az AS Monaco ellen lépett pályára és 3:1 arányban győzött – mindez valószínűleg önmagában még nem lenne hír a Media1-en, azonban a mérkőzést a helyszínen megtekintő nézők és a televíziós közvetítések követői azt is láthatták, hogy mindkét együttes játékosao a mezeiken a múlt hét hétfőn leégett Notre-Dame-ra emlékeztek a hatalmas nézőtábor mellett.

A mérkőzés összefoglalójában is látszik ez.

A Paris Saint-Germain a hivatalos oldalán előzetesen már beszámolt arról, hogy a párizsi Notre-Dame székesegyház oltási munkálataiban résztvevő tűzoltókat és a családtagjaikat meghívja az AS Monaco elleni mérkőzésre, amelyen a csapat játékosai az említett különleges mezben lépnek pályára. Emellett a PSG márkaboltjaiban a Notre-Dame-mal díszített PSG-mezeket hoztak forgalomba, egyenként 1000 eurós áron, és a mezek eladásából származó bevételt a tűzoltóságot támogató alapítványnak ajánlották fel.

Egyébként a Monaco csapata is készített a mérkőzésre Notre-Dame-ra emlékeztető mezt, ez szerepel a borítóképen.

A Paris Saint-Germain stadion nézőterén elhelyezett Párizs címerének jelmondata szerint:

„Bár a hajót dobálják a hullámok, mégsem merül el”.

Sokan kérdezik, hogy miközben a székesegyház helyrehozatala érdekében világszintű adományozás indult el, miért nem a katolikus egyház fizeti a Notre-Dame helyreállítását a súlyos tűvész után. Az Euronews utánajárt, és az derült ki, hogy a tűzvész miatt kritikus állapotúvá vált székesegyház a francia állam tulajdonában van.

Szóljon hozzá!