444

Díjat kaptak a 444 munkatársai

A Minőségi Újságírásért Díj zsűrije másokat is kiemelt.
Share on facebook
Share on twitter
Share on tumblr
Share on linkedin

A 444 munkatársai, Ács Dániel, Botos Tamás, Kiss Bence, Mészáros Zsófia, Budai Balázs és Terner Péter kapták a februári Minőségi Újságírásért Díjat.

A budapesti, ferencvárosi parkolási anomáliákat bemutató cikksorozathoz kapcsolódóan készített videós sorozatért, a kapcsolódó dokumentumfilmért kapták meg az elismerést.

A díjat odaítélő Főszerkesztők Fóruma a döntést azzal indokolta, hogy a 444 ferencvárosi parkolási ügyekről szóló videósorozatában közölt egyórás tényfeltáró dokumentumfilm több havi munka könnyen fogyasztható és összeszedett eredménye; annak jár utána, hogyan tartják fenn magukat évtizedek óta Ferencvárosban fantomcégek és „szakértők”, és hogyan olvadnak el teljesen a parkolási bevételek.

Erről a filmről van szó:

Másokat is kiemeltek

A zsűri több másik munkát is kiemelt. Barabás Júlia, Szabó Dániel és Szabó M. István Napi.hu-n megjelent cikke egy igencsak kézzelfogható problémát, Magyarország gázellátását járja körül részletesen, de elnyerte tetszését a Mandiner újságírójának, Szilvay Gergely Salamon Konrád történésszel készített olvasmányos interjúja is. Kiemelésre érdemesnek találták még Bódis András Válaszonline.hu-n megjelent, a Fidesz-holdudvar körüli csúcsmenedzsereket bemutató cikkét is.

A Minőségi Újságírásért Díj zsűrijének tagjai: Both Vilmos, Dudás Gergely, Nyáry Krisztián, Pistyur Veronika, Sonnevend Júlia, Veiszer Alinda és Weyer Balázs. A nyertes írás szerzői 200 ezer forint jutalomban részesülnek.

A márciusi díjra egyébként április 3-ig várják a nevezéseket a [email protected] címen.

Szóljon hozzá!

Ez is érdekelheti

Gárdony, Velencei-tó

Ezért hal le a Velencei-tónál és sokszor a Balatonnál a mobilinternet hétvégente

A most még a T-csoporthoz tartozó, a Telekom vállalati ügyfeleket kiszolgáló leányvállalata, a T-Systems írásba adta, hogy nem tud mit kezdeni vele, hogy hétvégente sokszor 0 közelébe zuhan a mobilinternet sebessége a turisztikailag kiemelten fontos Velencei-tó egyes területein. A cégnél időnként a főnökséget okolják, és azzal próbálják vigasztalni az érintetteket, hogy a Balatonnál is gondok vannak a hálózat alultervezettsége miatt.