444

Díjat kaptak a 444 munkatársai

A Minőségi Újságírásért Díj zsűrije másokat is kiemelt.
Share on facebook
Share on twitter
Share on tumblr
Share on linkedin

A 444 munkatársai, Ács Dániel, Botos Tamás, Kiss Bence, Mészáros Zsófia, Budai Balázs és Terner Péter kapták a februári Minőségi Újságírásért Díjat.

A budapesti, ferencvárosi parkolási anomáliákat bemutató cikksorozathoz kapcsolódóan készített videós sorozatért, a kapcsolódó dokumentumfilmért kapták meg az elismerést.

A díjat odaítélő Főszerkesztők Fóruma a döntést azzal indokolta, hogy a 444 ferencvárosi parkolási ügyekről szóló videósorozatában közölt egyórás tényfeltáró dokumentumfilm több havi munka könnyen fogyasztható és összeszedett eredménye; annak jár utána, hogyan tartják fenn magukat évtizedek óta Ferencvárosban fantomcégek és „szakértők”, és hogyan olvadnak el teljesen a parkolási bevételek.

Erről a filmről van szó:

Másokat is kiemeltek

A zsűri több másik munkát is kiemelt. Barabás Júlia, Szabó Dániel és Szabó M. István Napi.hu-n megjelent cikke egy igencsak kézzelfogható problémát, Magyarország gázellátását járja körül részletesen, de elnyerte tetszését a Mandiner újságírójának, Szilvay Gergely Salamon Konrád történésszel készített olvasmányos interjúja is. Kiemelésre érdemesnek találták még Bódis András Válaszonline.hu-n megjelent, a Fidesz-holdudvar körüli csúcsmenedzsereket bemutató cikkét is.

A Minőségi Újságírásért Díj zsűrijének tagjai: Both Vilmos, Dudás Gergely, Nyáry Krisztián, Pistyur Veronika, Sonnevend Júlia, Veiszer Alinda és Weyer Balázs. A nyertes írás szerzői 200 ezer forint jutalomban részesülnek.

A márciusi díjra egyébként április 3-ig várják a nevezéseket a [email protected] címen.

Szóljon hozzá!

Ez is érdekelheti

Miniszterelnökség államtitkára

A sajtószabadság köszöni szépen jól van, legalábbis Orbán Balázs szerint

A Miniszterelnökség államtitkára szerint a magyar közmédia állapota sokkal jobb mint például az egyébként a sajtószabadság szempontjából éllovasok közé tartozó Németországban. Erről az MTVA által perrel fenyegetett volt újságíró és az MTVA-hoz érkező pártutasítások kapcsán feltett parlamenti kérdés kapcsán beszélt.