fbpx
újság, magazin

Újságíródíjat hirdet az Európai Bizottság

Meghirdették a Lorenzo Natali-médiadíjat.

Az Európai Bizottság pályázatot hirdetett a Lorenzo Natali-médiadíj elnyerésére. A díjat a  nemzetközi fejlesztés témájában kiemelkedően magas színvonalú tudósításokat készítő újságírókat jutalmazza – közölte az uniós bizottság hétfőn.

A 2019-es díjpályázatra február 18. és április 14. között lehet elektronikus, nyomtatásban megjelentetett és audiovizuális alkotásokkal jelentkezni. Pályázni olyan beszámolókkal lehet, melyek a szegénység felszámolásával, illetve a fenntartható fejlesztés gazdasági, társadalmi és környezeti vonatkozásaival foglalkoznak.

Az Európa-díjra azok az újságírók pályázhatnak, akik az Európai Unió területén működő sajtóorgánumok valamelyikénél dolgoznak. A bizottság különdíjára az Afrika, a Közel-Kelet és az arab világ, az Ázsia és a csendes-óceáni térség, valamint Latin-Amerika és a karibi térség azon országaiban székhellyel rendelkező sajtóorgánumok tudósítói pályázhatnak, ahol az Európai Bizottság fejlesztési együttműködési tevékenységet végez.  A Legjobb Feltörekvő Újságíró díj kategóriában a fent említett térségek 30 év alatti újságírói indulhatnak.

A pályázok elbírálását elismert újságírókból és fejlesztési szakemberekből álló nemzetközi zsűri végzi. Az egyes kategóriák győztesei 10 ezer euró összegű pénzjutalomban részesülnek. A Legjobb Feltörekvő Újságíró díj nyertese ezenfelül lehetőséget kap arra, hogy a Lorenzo Natali-díj médiapartnereinek egyikénél szakmai tapasztalatot szerezzen. A győztesek a Brüsszelben június 18-19-én tervezett 2019-es Európai Fejlesztési Napok rendezvénysorozata keretében vehetik majd át a nekik odaítélt díjat.

(MTI)

Fotó: sanja gjenero, freeimages
Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások