Hégető Honorka díj

Kiírták az idei Hégető-díjat

Azokat az alkotásokat szeretnék díjazni, amelyek fénykép vagy mozgókép formájában mutatnak be társadalmi problémákra, ügyekre adott lehetséges megoldásokat, válaszokat.
Share on facebook
Share on twitter
Share on tumblr
Share on linkedin

2019-ben is lehet pályázni a Hégető-díjra. A Hégető Honorka Alapítvány idén is várja azokat az alkotásokat, amelyek fénykép vagy mozgókép formájában mutatnak be társadalmi problémákra, ügyekre adott lehetséges megoldásokat, válaszokat.

A díjra minden olyan, 2018-ban online vagy televízióban bemutatott alkotással lehet pályázni, amely társadalmi problémák megoldására ösztönző jó gyakorlatot, tanulságos, példamutató történetet mutat be, és járul hozzá az adott ügy megismeréséhez, megértéséhez (néhány példa: megváltozott munkaképességűek integrációja, gyerekek, nők, munkanélküliek, hajléktalanok életét pozitív irányba változtató megoldások).

Pályázati feltételek:

  • Az anyag formátuma: fotó vagy videó
  • Az anyag hossza (videó esetén): maximum 30 perc
  • Publikálás dátuma: 2018. január 1 – 2018. december 31. között
  • A pályázati anyag tartalmazza: a pályázó nevét, elérhetőségeit (lakcím, telefonszám, e-mail cím), valamint azt, hogy a fotó/film hol és mikor jelent meg.
  • A pályázatokat az alábbi címre várják: [email protected]

A pályázatok benyújtási határideje: 2019. március 31.

Hégető Honorka
Hégető Honorka

A döntést az alapítvány kurátoraiból, valamint a média- és filmszakma képviselőiből álló szakmai zsűri hozza meg. A nyerteseket pénzdíjjal, valamint Szilágyi Erzsébet iparművész által készített díjjal jutalmazza az alapítvány.

A díj támogatói: RTL Klub, Telenor Magyarország Zrt., Hégető-család

A 2003-ban létrehozott díj az autóbalesetben elhunyt Hégető Honorka, az RTL Klub egykori szerkesztő-riporterének emlékét őrzi. Honorka az elesettekről, illetve a hátrányos helyzetben lévő emberekről készített anyagaiért 1999-ben Tolerancia díjat kapott.

Szóljon hozzá!

Ez is érdekelheti

RTL Klub

Átalakulnak az RTL Klub estéi

Az új műsorrend életbe lépése szinte az összes hétköznap esti műsort érinteni fogja, többek között a Barátok Közt, a Fókusz, a XXI. Század és a Doktor Murphy is érintett.

A Media1 legfrissebb hírei

Kövessen minket!

Iratkozzon fel a Media1 napi hírlevelére!