kender

Milyen egészségügyi előnyökkel jár a kender fogyasztása? (x)

A kendermagot szuperélelmiszernek tartják, mivel gazdag tápanyagprofillal rendelkezik, és fogyasztása számos egészségügyi előnnyel kecsegtet, például védi az agyat, fokozza a szív egészségét és javítja a bőr állapotát.

Ezek az apró, barna magvak fehérjében, rostokban és egészséges zsírsavakban gazdagok. Antioxidáns hatásuk van, és számos betegség tüneteit csökkenthetik, javítva a szív, a bőr és az ízületek egészségét. Ebben a cikkben a kendermag különböző előnyeit tekintjük át, és tippeket adunk, hogyan illeszthetők be az étrendbe.

A kendermag fogyasztásának előnyei

Ezek a magvak tele vannak tápláló vegyületekkel, többek között fehérjékkel, telítetlen zsírsavakkal és rostokkal, így az egészséges táplálkozás részei lehetnek mindenki számára. A Hemp Health webáruház kender élelmiszerei között Ön is megtalálhatja az étkezési szokásainak leginkább megfeleltethető termékeket, legyen az édesség, tea vagy más kenderféleség.

Ugyan a kendermag a Cannabis sativa növényből származik, nem fejt ki tudatmódosító hatást, így fogyasztása biztonságosnak mondható.

Fehérjék, zsírok, rostok

A kendermag teljes értékű növényi fehérjeforrás, mind a 9 esszenciális aminosavat biztosítja, így magában fogyasztva is megfelelő, így a kendermag értékes kiegészítője a vegetáriánus vagy vegán étrendnek. Különösen gazdag az arginin nevű aminosavban, amely előnyös a szív egészségére.

Nagyszerű forrása az esszenciális zsírsavaknak, például az alfa- (ALA) és a gamma- (GLA) linolénsavnak, amelyek Omega-zsírsavak. Az esszenciális zsírsavakat, akárcsak az esszenciális aminosavakat, a szervezet nem képes előállítani, ezért a szervezetnek a táplálékból kell felszívnia őket. Ezek létfontosságúak a hosszú távú egészség szempontjából. Az Omega-3-ak és az Omega-6-ok aránya szintén fontos a szervezet egészsége szempontjából, és a kendermagok beiktatása az étrendbe segíthet az ideális egyensúly kialakításában. Továbbá a kendermag alacsony telített zsírtartalmú, és nem tartalmaz transzzsírokat.

A kendermagban lévő rostok nagy része a külső héjában található, így ha a rosttartalom miatt keres kender élelmiszert, vásároljon héjas kendermagot. Az elegendő rostfogyasztás csökkenti az étvágyat, így segíthet a testsúly szabályozásában, stabilizálja a vércukorszintet, elősegítheti a bélrendszer egészségét.

Nagyszerű vitamin- és ásványianyag-forrás

A kendermag antioxidáns hatású, és különösen gazdag E- és B-vitaminokban, magnéziumban, foszforban, káliumban, kalciumban, emellett jó vas-, cinkforrás.

A táplálkozási előnyök mellett egyes kutatások szerint a kendermagnak számos pozitív egészségügyi hatása van, emiatt is fogyasztják előszeretettel egyre többen. Vizsgálják többek között az idegrendszeri állapotok kezelésében, a szív egészsége, a vérnyomás csökkentése kapcsán. Lehetséges gyulladáscsökkentő hatása okán is előnyös lehet különféle betegségek tüneteinek kezelésében.

Tegyen egy próbát Ön is, iktassa be étrendjébe a kendermagot!

(x) hirdetői tartalom

Ne maradjon le a híreinkről, iratkozzon fel a Media1 napi hírlevelére!

Mielőtt távozna...

Kérje ingyenesen napi hírlevelünket és naponta elküldjük e-mail fiókjába a legfrissebb híreinket!

Adatvédelmi beállítások