fbpx
Brand Safety Banner_Project-Agora-1024x576

Natív megjelenések és a márkabiztonság – a Project Agorán keresztül (x)

A Project Agora a régió egyik vezető médiatechnológiai vállalata, többek között erős magyarországi jelenléttel. A vállalat a Taboola regionális exkluzív partnere – amely a világ egyik legkiemelkedőbb tartalomajánló és natív hirdetési platformjával bír.

A Project Agora a Taboola exkluzív partnereként segíti a helyi kiadókat és hirdetőket abban, hogy a natív hirdetések adta lehetőségeket márkabiztos környezetben aknázzák ki.

A márkabiztonság számít

Számos oka van annak, hogy egy hirdetőnek miért érdemes a natív hirdetéseket a médiamixhez adni: performance marketing fókusz, a felhasználói élmény útján átívelő kommunikáció, a Taboola piacvezető technológiája, a Google és a közösségi média terek méretével egyenértékű globális elérés. De az is nagyon fontos, hogy miközben a magyar hirdetők a Taboolán futtatják kampányaikat, a márkabiztonság a legmagasabb szinten biztosított legyen.

A Forrester-Oracle tanulmánya szerint a fogyasztók 60 százaléka szerint egy márka hírneve és az általa képviselt értékek a „legfontosabb” tényezők a vásárlás során. Ha a natív hirdetések olyan környezetben jelennek meg, amely ellentétes a márka értékeivel, az káros hatású lehet hosszútávon.

A márkabiztonság a hirdetők és a kiadók számára egyaránt fontos. A hirdetőknek biztosíték kell arra, hogy a natív hirdetéseik kizárólag olyan prémium oldalakon jelennek meg, amelyek segítik a márkát és megvédik az általuk fenntartani kívánt nyilvános képet.

A Project Agora válogatott helyi oldalakon havonta 638 millió prémium hirdetési helyet szolgál ki Magyarországon. Ugyanakkor számos további módon gondoskodnak a hirdetőik márkabiztonságáról.

A Project Agora három módja a márkabiztonság növelésére:

1. Humán hirdetés auditálás

Az egyik ok, amiért a nemzetközi natív hirdetési platformok gyakran nem védik meg a márkákat, az az, hogy teljesen automatizáltak. A hirdetéseket valódi auditálás nélkül táplálják be a rendszerbe, a folyamat felgyorsítására mesterséges intelligencia szoftvereket használnak.

Az eredmény az, hogy gyakran „határeset” hirdetések csúsznak át a rostán, ami azt jelenti, hogy a kiadók nem tudják fenntartani oldaluk hitelességét és a márkák megkérdőjelezhető környezetben jelennek meg.

A Project Agora gondoskodik arról, hogy a technológiai blokkok mellett emberi ellenőrzés is legyen a rendszerben. A Magyarországon futó Taboola-hirdetések 100%-át helyi, magyarul beszélő csapat nézi át.

Ez biztosítja, hogy minden kiszolgált hirdetés megfeleljen mind a hirdetők, mind a kiadók magas szintű elvárásainak – prémium szintű márkabiztonságot teremtve.

2. Garantáltan márkabiztos tartalmi környezet

A hirdetők nagy gondot fordítanak arra, hogy a natív hirdetéseik milyen tartalom mellett jelennek meg. És jó okkal. A natív hirdetések lényege, hogy a megjelenés keveredik az oldal organikus cikkeivel, ezért fontos, hogy a tartalom összhangban legyen a márka arculatával.

A Taboola a DoubleVerify és az IAS által támogatott innovatív, prebid célzási technológiát használja, azért, hogy a hirdetőknek valóban márkabiztos környezetet biztosítson.

Emellett a márkák testreszabhatják kampányaikat, blokkolhatnak bizonyos kulcsszavakat, elérhetőek a különböző post-bid monitoring szolgáltatások, így az ellenőrzés és a biztonság egy további rétege védik kampányaikat.

3. Piacvezető támogatás

A natív hirdetések zökkenőmentes kiszolgálása érdekében a Project Agora többféle módon is támogatja a hirdetőket:

  • Helyi, magyar account manager csapat – valamint egy nemzetközi ügyfélszolgálat.
  • Az ügyfelek ténylegesen egy emberrel beszélhetnek az esetlegesen felmerülő problémákról és az optimalizálási lépésekről.
  • Menedzselt szerviz, ahol a házon belüli kampánymenedzser csapat futtatja a megjelenéseket.
  • Heti rendszerességű platformtréningek a nemzetközi ügyfélszolgálati csapattal.
  • ‘Open Office Hours’ heti rendszerességgel, amikor a hirdetők bármilyen kérdéssel fordulhatnak az ügyfélszolgálati csapathoz, valós időben.

Ezekkel biztosítja a Project Agora, hogy a hirdetők egyszerre legyenek biztonságban és kapjanak támogatást a natív megjelenéseikben, így a hirdetők a márkanövekedére koncentrálhatnak.

(x)

Szóljon hozzá!

A Media1 legfrissebb hírei

Kövessen minket!

Iratkozzon fel a Media1 napi hírlevelére!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások