fbpx
álláskereső portál

Álláskeresési lehetőségek napjainkban (x)

Az internet adta lehetőségek sokat segítenek az álláskeresésben, hiszen már nem kell a nyomtatott újságokban böngészni az apróhirdetéseket, egyszerűbben és gyorsabban találhatunk rá új munkahelyünkre a különböző online portálok segítségével.

Az álláskeresési portálok előnyei

Az említett weboldalak megkerülhetetlen előnye a gyors és ingyenes tájékozódás, az egyszerű jelentkezés és a bő kínálat, mivel nemcsak egy kiemelt szakma mellett köteleződnek el, hanem a foglalkozások széles spektrumát lefedik. Ugyanígy a pályakezdőknek vagy a diákmunkát keresőknek is ajánlott ezeknek a gyűjtőoldalaknak a felkeresése, mert számukra is egyre több lehetőség nyílik.

A Tolna megyében élőknek például remek lehetőségeket tartogat a https://szekszardallas.hu/allaskereso weboldal.

Az egyszerű jelentkezésbe az is beletartozik, hogy a gyűjtőoldal elkészíti számunkra az önéletrajzot a regisztrációkor megadott adatok felhasználásával, ezek után már tényleg csak egy kattintásba kerül a jelentkezés. Nem szabad azonban figyelmen kívül hagyni azt sem, hogy bizonyos esetekben szükséges a motivációs levél megírása is.

Országos és helyi álláskereső oldalak

Léteznek már országos lefedettségű vagy regionális/városi munkakereső oldalak. Az országos lefedettségűeknél nagyobb lehet a kínálat, de nem biztos, hogy a körülmények megengedik az ingázást. A helyi lehetőségeket összegyűjtő oldalak éppen abban nyújtanak segítséget, hogy megtaláljuk azt, ami az utazás mellett is még kivitelezhető. A Szekszárdállás egyike azoknak a honlapoknak, amelyek összegyűjtik a helyi munkalehetőségeket Szekszárdon és környékén.

A gyűjtőoldalak használata

A legtöbb modern álláskereső gyűjtőoldal hasonló módon működik. A cégek vagy munkaadók közzéteszik hirdetéseiket. Az álláskeresők böngésznek közöttük, megkeresve a hozzájuk leginkább illő munkát. Rákereshetnek cégnévre vagy kifejezésre is. A szimpatikus lehetőségeket listázhatják, betehetik a kedvenc hirdetéseik közé.

A kedvező állásajánlatok felkutatása után regisztrálni kell az oldalra álláskeresőként. A rendszer automatikusan elkészíti az önéletrajzot, amivel felvértezve egy gombnyomással jelentkezhetünk a kiszemelt álláshirdetésre. Újdonságnak számít, hogy a hirdetők előírhatják a jelentkezőknek, hogy a hirdetésekben feltett kérdésekre videós választ küldjenek.

Feliratkozás állásértesítőkre

A böngészés mellett már lehetőség van arra is, hogy az álláskeresők feliratkozzanak e-mailes értesítőkre preferenciájuknak megfelelően, ez megkönnyítheti és meggyorsíthatja a tájékozódást. A gyűjtőoldalak legtöbb esetben a közösségi médiában is megtalálhatóak, így ezeken a felületeken is találkozhatnak a munkát keresők számukra megfelelő hirdetésekkel.

Ne csüggedjünk, hogyha elsőre nem találjuk meg az ideális munkalehetőséget. A gyűjtőoldalakra történő regisztrációval, valamint az értesítőkre való feliratkozással már egy nagy lépést tettünk a vágyott munka megtalálása felé.

(x) hirdetői tartalom

Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások