fbpx
laptop

Miért szeretjük annyira a hordozható számítógépeket? (x)

Évek, sőt már évtizedek óta használjuk őket, mégis valószínű, hogy ezen a kérdésen még nem gondolkodtunk el, pedig mindennapi társainkká váltak már. Alapvetően akkor vásárolunk laptopot, ha az a hely, ahol használni szeretnénk, nem állandóan ugyanaz.

A hordozható számítógépek elnevezése már rendkívül szerteágazó, régebben notebooknak hívtuk, mostanában már szinte mindig laptop, de születnek újabb, egyszerűbb géptípusok is, netbook, ultrabook elnevezésekkel, melyek csak bizonyos feladatok elvégzésére alkalmasak.

Ahol mindezeket beszerezhetjük

A BestMarkt webáruház laptopjai jelenleg közel 20 gyártó több mint 800 termékét fedik le. Napjainkra a webáruházak kavalkádjával állunk szemben, ha valamilyen árucikket online szeretnénk beszerezni.

Ahhoz, hogy kiválasszuk a megfelelő webshopot, egyrészt fontos, hogy az az áruház minőségi termékeket forgalmazzon, másrészt pedig, hogy a piacon fellelhető összes márkát és azok legnépszerűbb modelljeit árusítsa. Az sem árt, hogyha egyidejűleg ellát minél teljesebb körű információkkal az adott műszaki termékkel kapcsolatban.

Mindez a BestMarkt webshopra teljes mértékben igaz, hiszen hihetetlen nagy a választék, ugyanakkor nem veszünk el a sok laptop között, mert a számukra szükséges szempontok szerint szűrni tudjuk a termékeket, eljutva a nekünk tetsző darabig.

A méret a lényeg

Elmondható, hogy ellentétben az asztali számítógépekkel, a laptopok esetében igenis számít a méret, hiszen azért választjuk, mert hordozni szeretnénk. Mind a kijelző, mind pedig a teljes eszköz vastagságát és súlyát illetően a legtöbb ember szeretné a legideálisabb gépet megvásárolni.

A kijelző nagysága érdekes kérdés, mivel egyrészt a hordozhatóság miatt minél kisebbet érdemes venni, másrészt viszont a szemünk a legfontosabb érzékszervünk, és kis kijelzőn dolgozni vagy bármit csinálni bizony sok év alatt egészségkárosító lehet. Ennek mérlegelése lényeges elem a döntéshozatal során.

Technikai paraméterek

Ha mindenképpen olyan eszközt választunk, amelyik rendelkezik saját winchesterrel, sok memóriával, nagy teljesítményű processzorral, akkor fontos az akkumulátor teljesítménye is, hiszen elképzelhető, hogy olyan helyen használjuk a gépet, ahol nincs vezetékes áram a közelben. A laptopok tervezői és gyártói már nagyon lényeges szempontnak tartják, hogy minél hosszabb élettartamra tervezzék a készülékeiket, így elérhetünk már akár 16 órás vezeték nélküli folytonos működtetést. Egy akkumulátor élettartama azért is fontos, hogy elbírja a telepített és futtatott szoftverek kezelését.

A szerviz fontossága

Műszaki termékek vásárlásánál alapvető, hogy milyen a termék javíthatósága. Ha nem közvetlenül a gyártó forgalmazza, akkor is meg kell lennie a folyamatnak, amellyel a vásárló végül egy magas minőségű és használható terméket kap vissza. Számtalanszor tapasztaljuk ennek ellenkezőjét webáruházaknál, viszont a BestMarkt csapata vagy maga megjavítja a saját hatáskörébe tartozó terméket, vagy pedig visszaküldi a gyártóhoz.

(x) hirdetői tartalom

Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások