fbpx
Gyertya, gyász, halál.

Elhunyt Hadháziné Szabó Margit újságíró

Pályáját Szolnokon kezdte, a Magyar Rádió azóta már megszűnt szolnoki stúdiójánál, majd a Tungsram hetilapjához, később a MAHART lapjához került.

Hadháziné Szabó Margit a rendszerváltás után az Axel Springernél, a Ferenczy Europress központi szerkesztőségénél dolgozott, majd egy női magazin főmunkatársa lett. Itt kezdett el foglalkozni Erzsébet királyné életével, ő szervezte meg 1994-ben a Sisi Baráti Kört, amelynek titkári teendői látta el valamint a Gödöllői Királyi Kastély sajtófőnöke is volt. Munkáját a város Gödöllő Kultúrájáért Díjjal és Sisi emlékének ápolásáért Erzsébet Királyné Emlékéremmel ismerte el – írja nekrológjában a Magyar Újságírók Országos Szövetsége (MÚOSZ).

Az írást sosem hagyta abba, Kastélyhistóriák című honlapján és közösségi oldalán folyamatosan publikálta a kastéllyal és lakóival kapcsolatos történeteket, érdekességeket. E témában több könyve is megjelent.

Hadháziné Szabó Margit
Hadháziné Szabó Margit
(Forrás: MÚOSZ)

Hadháziné Szabó Margitot Gödöllő városa saját halottjának tekinti. 2023. január 4-én 11 órakor a gödöllői Dózsa György úti temetőben kísérik utolsó útjára.

További hírek érhetők el a Media1-en. Követhet minket Facebookon is.

Borítókép: Gyertya, gyász, halál. Fotó: stock / Depositphotos
Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások