fbpx
Gyertya, gyász, halál.

Elhunyt Klug Miklós újságíró

Két éve húzódó, súlyos betegség és hosszas szenvedés után érte őt a halál.

Klug Miklós szerkesztő, újságíró haláláról a Magyar Újságírók Országos Szövetsége (MÚOSZ) számolt be. Az újságírói szervezet nekrológjában felidézte, hogy Klug Miklós a katonai szolgálat után került a Bálint György Újságíró Akadémiára. Jó eredménnyel végzett, majd a Pest Megyei Hírlaphoz került.

„Ez napilap volt, ami az egyik legnehezebb műfaja az újságírásnak. Állandó készültséget igényelt, gyors és lehetőleg hibátlan munkát, hiszen akkor még írógépen készültek a cikkek, nem volt internet, ahol utána lehet nézni egy névnek, vagy dátumnak, és időben kijavítani egy elírást. Ezt a munkát is szerette, azt is, mikor írni kellett, és kimenni a megye különböző településeire”

– írta a MÚOSZ.

Klug hamarosan rovatvezető lett, aki a napi szerkesztési feladatokat látta el. Sokszor hétvégeken is dolgozott, de élvezte a sok munkát. Aztán 1995-ben megszűnt a lap, mint oly sok más akkoriban.

Jó ideig nem talált munkát, majd egy önkormányzati laphoz, az Óbuda Újsághoz került. Kitalálta a lap arculatát, írta, szerkesztette, kicsit a sajátjának tekintette. Szinte mindenkit ismert Óbudán, hiszen huszonöt évig írta a híreket, tudósított a kerület életéről. Megismerték az utcán, ráköszöntek a piacon, helyi jelenség lett. A Krúdy Gyula Irodalmi Kör 2012-ben Krúdy-emlékérmet adományozott neki, amire nagyon büszke volt.

Három éve az Óbuda Újságnál is befejeződött a munkája. Klug Miklós azután kezdett betegeskedni, többször volt kórházban, ám ha tudott, írt, szerkesztett, annál a kiadó vállalatnál, ahol dolgozott – idézte fel a nekrológ.

„Munkatársai segítőkésznek, együttműködőnek ismerhették, sokan szerették, tisztelték.”

Klug Miklós temetésére 2023. január 9-én, 12 órakor, Budapesten, a Farkasréti temetőben kerül sor.

További hírek

Borítófotó: stock / Depositphotos
Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások