fbpx
klíma

Hogyan válaszd ki az igényeidnek leginkább megfelelő minőségi klímát? (x)

Nyáron a nagy meleg, illetve ősszel, télen a hideg beálltával sokaknak eszébe jut a klímaberendezések iránti igény, így sietve próbálják megoldani a kérdést. Általában ezekben az időszakokban a klímás cégek el vannak havazva, így okosabb lehet, ha átgondoltan, az átmeneti időszakban akarsz légkondicionálót szereltetni.

Nem érdemes magánakcióban megvenni a készüléket, majd ahhoz keresni egy szakembert, aki beszereli, mert laikusként nem feltétlen vagy tudatában a választás lényeges szempontjainak. Bízd magad inkább egy szakértőre, aki tapasztalatai alapján biztosan jó tanácsokkal lát majd el, és segít az ideális berendezés kiválasztásában.

Ne feledjük a hőszivattyúkat sem!

Már csak amiatt sem érdemes a szakember segítsége nélkül haladnunk, mert a hőszivattyú is kiemelkedően fontos a fűtési és hűtési rendszerek beépítése során. Járjunk el szakszerűen a választás és a beüzemelés során, hiszen ez az eszköz lesz az alappillére a rendszerünknek! Sokan nem tudják, de hőszivattyú telepítésével nem szennyezzük a környezetünket, élettartama kimagaslóan hosszú, nyáron pedig hűtésre is használhatjuk a klímánk részeként.

Milyen szempontok szerint válassz klímát?

A légkondicionáló teljesítménye, energiaosztályba sorolása és a fogyasztása szorosan összefüggnek. A korszerűbb készülékek, mint a Zone Klíma által forgalmazott Midea klímák, magas minőséget képviselnek, ami az árakon is meglátszik, viszont ezekkel hosszú távra lehet tervezni és üzembiztonság szempontjából is kiválóak.

Az optimális berendezés kiválasztásánál több szempontot is mérlegelni kell, ezek:

  • Csak hűtésre vagy fűtésre is alkalmas legyen?
  • Mekkora helyiséget kell kiszolgálnia?
  • Milyen a lakás vagy családi ház fekvése, tájolása?
  • Átlagosan hány fő által használt helyiség hűtését/fűtését kell megoldania?

Ezeken felül befolyásolja még a klíma fogyasztását, teljesítményét az is, hogy az épület milyen szigeteléssel rendelkezik, a beépített nyílászárók milyen minőségűek, illetve mekkora napos ablakfelület van a helyiségben, hány háztartási gép vagy számítógép üzemel és termeli a hőt.

Mit tudnak a legújabb klímák?

Minden esetben érdemes neves légkondicionáló berendezést választani, és nem bedőlni az olcsó, nevesincs készülékeknek, mert ezek megbízhatósága, alkatrésszel való ellátottsága, garanciája kétséges, márpedig klímát nem 1-2 évre vásárol az ember.

A magasabb ár magasabb minőséget takar, így mivel egy ilyen készülék komoly beruházás, elvárható, hogy hosszabb ideig szolgálja az igényeket. A közép- és prémium kategóriás készülékek ezt garantálják, így egy esetleges meghibásodás esetén is könnyen találhatunk hozzá szerelőt, illetve megfelelő alkatrészeket még több év után is.

Kényelmi funkciók

A masszívabb kivitel magasabb élettartamot, üzembiztos működést garantál. Egyes magasabb kategóriás berendezések, dizájn készülékek kinézetben is különlegesek, így a szoba ékei lehetnek.

Az inverteres klímák sajátossága a csendes működés, így szinte észrevétlenül teszik a dolgukat. A professzionális klímák esetében általában nincsenek extra funkciók, cserébe viszont az elsődleges funkciókat, mint hűtés és/vagy fűtés, a lehető legjobban látják el. A wifi-vezérelhetőség ma már elvárható, ahogyan az időzítés, automatikus újraindítás, az eco és alvás mód vagy a gyors hűtés/fűtés és számos más funkció is.

Tedd könnyebbé magadnak a választást, kérd szakértő segítségét, aki egy ingyenes felmérés után a legjobbat ajánlja majd az igényeidnek megfelelően.

(x) Hirdetői tartalom

Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások