fbpx
A Hypewriter 2021-es győztes pályaművének alkotója, Olasz Renátó.

Olasz Renátó ötlete nyerte az idei Hypewritert

A Pásztor Zolika felemelkedése és bukása nyerte az idei Hypewritert, ahol egy különdíjat is átadtak.

Győztest hirdettek az immár negyedik alkalommal meghirdetett Hypewriter nemzetközi sorozatötlet-pályázat záró eseményén szerdán.

A Victoria Yarmoshchuk, Boris Bezic, Kolosi Péter és Trunkó Bence alkotta zsűri döntése alapján Olasz Renátó koncepciója, a Pásztor Zolika felemelkedése és bukása bizonyult a legjobbnak és nyerte el a 10.000 eurós fődíjat, valamint a lehetőséget, hogy a pályaműből pilot készüljön, amely az RTL jóvoltából nagyközönség elé is kerül.

„A televíziós sorozatok egyre fontosabb szerepet töltenek be mind a lineáris, mind a streaming szolgáltatók kínálatában, a Hypewriter pedig évről évre egyre jelentősebb színhelye azoknak a fiatal tehetségeknek, akik friss lendülettel és új tartalommal tudják megtölteni a műfajt. Szokták mondani, hogy a tartalom a király, de ez a királyság csak akkor lehet sikeres, ha folyamatosan megújulni képes kreativitásból építkezik. A Hypewriteren immár negyedik alkalommal találkoznak azok a világ minden tájáról érkező új alkotók, akikben megvan ez a képesség. Idén is kivételesen erős volt a mezőny, a kilenc pályamű valóban nagyon nehéz döntés elé állította a zsűrit. Gratulálok a győztesnek, Olasz Renátó koncepciója megérdemelten nyerte el a fődíjat”

– mondta Erdős Ákos, a sorozatírói pályázatot lebonyolító Paprika Studios gyártócég vezérigazgatója.

Egy vidéki fiatalról szól a Pásztor Zolika felemelkedése és bukása

A fődíjas ötlet középpontjában Zolika, egy vidéken élő fiatal, ámde szerencsétlen srác áll, aki gyári dolgozóként minimálbérből tengeti életét. Zolika egy nap felébred és megtudja, hogy félmilliárd forintot nyert a lottón. Teljesen új világ nyílik meg előtte: mindent megkaphat, amire vágyik – autók, nők, az egész világ a lába előtt hever. Mindenki a kegyeit keresi és végre elismerést kap az anyjától is, aki egyedül nevelte. De vajon tényleg képes mindent megváltoztatni a pénz? Valóban megszabadulhat Zolika az őt húzó gyökereitől? A válasz sokkoló: két évvel a nagy nyeremény után a főhős újra a régi gyárban dolgozik minimálbérért. A forgatókönyv ötlet igaz történet alapján íródott.

„A győztes koncepció egy olyan történet, amellyel a magyar nézők könnyen tudnak azonosulni, ennek jelentőségét pedig nem lehet eléggé hangsúlyozni. A lokális relevancia, a helyi tartalom a legerősebb ütőkártyánk a nagy szolgáltatókkal szemben, az RTL is ezért van versenyelőnyben ezen a piacon. Biztos vagyok benne, hogy ebből az alapötletből sikeres sorozatot lehet készíteni. Természetesen a díjazott pályamű egyelőre csak koncepció, de azt gondolom, hogy az alkotó személye megerősít minket abban, hogy neki sikerülni fog”

– mondta Kolosi Péter, az RTL Magyarország vezérigazgató-helyettese és programigazgatója.

Egy különdíj is gazdára talált

A fődíj mellett egy különdíjat is kiosztottak: a Hypewriter észt partnere, az „A” kategóriás Black Nights Film Festival TV Beats workshopján való részvétel lehetőségét. Az elismerést elnyerő Minervas című ötlet alkotója, Suzana Kokalj bemutatkozási lehetőséget kapott az észtországi rangos nemzetközi programon.

A Hypewriter pitchfórumon nem csupán az idei nyertest és a különdíjast nevezték meg, de a rendezvény egy premiernek is helyet adott: itt mutatták be a 2021-es versenyen fődíjas Besenyei Katalin Angyaltrombiták című alkotásának első, teljes értékű epizódját, melyet Enyedi Ildikó rendezett.

Ha feliratkozik a Media1 Telegram-csatornájára, sosem marad le a híreinkről!

További híreket talál a Media1-en! Csatlakozhat hozzánk a Facebookon és a Twitteren, valamint feliratkozhat a hírlevelünkre is!

Borító: A Hypewriter 2021-es győztes pályaművének alkotója, Olasz Renátó. Fotó: RTL sajtószoba.
Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások