fbpx
White Raven skybar & lounge

Budapest legújabb ÉGköve (x)

A White Raven skybar & lounge, az élet ritka pillanataihoz

Figyelmeztetés: A következő szöveg tartalmazhat olyan kifejezéseket, jelzőket, amelyeket néhányan túlzónak vagy fellengzősnek ítélhetnek.

A helyzet viszont az, hogy a 2022 nyarán megnyílt White Raven skybar & lounge-ról nagyon nehéz úgy beszélni, hogy az ember nem használ felsőfokú jelzőket. És abban is biztosak vagyunk, hogy aki fellátogat a Mátyás templom tőszomszédságában található helyre, az semmilyen jelzőt nem talál majd túlzónak. Budapest legújabb, és a Várnegyed egyetlen skybar-jából elénk táruló látvány, a hely szelleméből táplálkozó, ám egy vibráló metropoliszhoz illő különleges koktélok és a bár hangulatát tovább fokozó dizájnmegoldások együttesen ejtik rabul az embert.

Ahogy kilépünk Budapest legmagasabban fekvő ötcsillagos hoteljének a Hilton Budapest a tetejére, az elénk táruló város, egy eddig ismeretlen arcát mutatja. Olyan szögei, olyan színei mutatkoznak, amiket évtizedekig rejtegetett előlünk.

A White Raven skybar & lounge a budai Várban
A White Raven skybar & lounge a budai Várban

A különleges formájú koktéllapon nem szokványos italneveket olvashatunk, hanem tulajdonságokat. Semmi túlzó könnyedség, helyette a személyiségünket meghatározó, mély szavak fémjelzik a kínálatot: ERŐ, KITARTÁS, BÁTORSÁG, HIT, AKARAT, BECSÜLET, ALÁZAT.

A White Raven skybar Budapesten
A skybar panorámája

„A 7 ritka koktélkülönlegesség neveit a holló faroktollaihoz kapcsolódó mondakörből kölcsönöztük, és a nevek nem zsákbamacskák: az italok színe, hangulata, tálalása és élménye mind ezek alátámasztására jött létre. Én nem hiszek a félmegoldásokban, addig csiszolgattuk, tologattuk, redukáltuk és emeltük az összetevőket, amíg a teljes signature koktélsor kerek egésszé nem érett”

– avatott be minket a kulisszatitkokba Barta Mátyás, bar manager. A 7 italt egy 2 hetes workshop keretében alakították, formálták. Napi 10 óra kísérletezés a pult mögött, majd további 4-5 órányi tervezés és értékelés – így minden italból egy önálló performansz lett.

White Raven - készülnek a koktélok
Készülnek a különleges koktélok

A koktélok mellett a skybar gasztronómiai élményének másik fontos pillére az, amit Maráczi Imre, culinary director és Graur Zoltán, culinary chef a tányérokra varázsol.

„Ritka lehetőség, hogy egy minden érzékszervre ható skybar étlapját álmodhatjuk meg. Így rögtön a rajtnál tele voltunk ötletekkel. Összedugtuk a fejünket a csapattal, és a koncepciókat Graur Zoltán culinary chef Kanyó András, executive chef szakmai iránymutatása mellett varázsolta a tányérokra. A White Raven étlapján bárételek találhatóak; igyekeztünk minden egyes fogással valami újat alkotni, amely a Mátyásék által megálmodott elképesztő signature koktélok méltó kísérője lesz. És hogy mi lebegett előttünk, amikor nekiláttunk? Csak az, ami mindig: olyat csinálni, ami máshol nincs.“

A koktélok mellett a skybar gasztronómiai élményének másik fontos pillére az, amit Maráczi Imre, culinary director és Graur Zoltán, culinary chef a tányérokra varázsol
A koktélok mellett a skybar gasztronómiai élményének másik fontos pillére az, amit Maráczi Imre, culinary director és Graur Zoltán, culinary chef a tányérokra varázsol

White Raven Budapest - ételek

A belsőépítészeti megközelítés alapja is az volt, hogy olyan hely legyen a White Raven skybar & lounge, amilyenhez fogható nincs máshol. A vörösben úszó 3D kerámia mozaik a Mátyás-templom Zsolnay csempéinek kistestvére. A bár italtartóként szolgáló hátfala pedig a templom ólomüveg ablakaira kacsint vissza, de egyik sem akarja túlharsogni azt. Az asztalok, székek mérete és elrendezése hajszálpontosan van tervezve, bárhova is ülünk, a kilátás nem marad rejtve előlünk. Ha sokadmagával érkezik az ember, a nagyméretű lounge körasztalok körül már-már szeparálva, csoportosan is kényelmesen elférhetünk. Mindez Nathalie Rottenburg keze munkáját dicséri. A spanyol születésű, Braziliában felnőtt hoteldizájn-specialista 2015 óta dolgozik együtt a Danubius Hotels és Ensana szállodaláncokkal. A bejáratott munkakapcsolat abszolút meggyőző: makulátlan, mégis élettel teli élmény.

White Raven

A nagy részt nyitott terű White Raven skybar & lounge szezonálisan, az időjárás szerint májustól-októberig várja a vendégeket. A hűvösebb napokra, estékre is felkészültek, a tető alatt melegítő panelek gondoskodnak a kellemes melegről. Az októberi nyitvatartás is az évszak sajátosságához igazodik, 14.00 és 22.00 óra között várja a vendégeket. A téli pihenőt követően a White Raven sykbar & lounge tavasztól újra szélesre tárja kapuját. Érdemes követni a közösségi média felületeket a további kulisszatitkokért és a foglalási rendszer megnyitásáért. Aki így tesz, az jövőre az elsők között lehet, akik meghívhatják barátaikat vagy partnereiket egy kellemes estére, ahol minden érzékszervük szárnyalni kezd.

A Danubius Hotels tulajdonában és üzemeltetésében álló White Raven megnyitásával egy régi álom vált valóra, Budapest legújabb ÉGkövét helyezte ezzel a térképre. Ha skybar bármelyik pontján helyet foglalunk kezünkben egy különleges White Raven itallal, hatalmába kerít minket egy misztikus érzés – semmi kétség nem fér hozzá az élet ritka pillanatai ilyenek.

(x)

Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások