fbpx
Cinemira videóverseny.

Meghosszabbította a gyerekeknek szóló közös filmpályázatának beküldési határidejét a Yettel és a Bookline

A pályázat nyertese a tárgyi nyeremények mellett egy valódi reklámfilmforgatáson is részt vehet.

Betűből képkocka címmel hirdetett alkotói pályázatot a Yettel és a Bookline – közölte a mobilszolgáltató egy szerdai közleményében a Media1.hu-val.

A pályázaton 13-19 éves fiatalok olyan filmalkotásait várják, amelyek alapja a pályázók bármilyen, frissen megélt könyv-élménye. A döntőbe került rövidfilmek premierje a Cinemira Nemzetközi Ifjúsági Filmfesztiválon lesz, a szakmai zsűri által legjobbnak ítélt alkotások készítőit értékes nyeremények várják.

A nagy érdeklődésre való tekintettel a szervezők a pályázati határidő meghosszabbítása mellett döntöttek, így egy hónappal tovább, egészen október 18-ig lehet pályázni.

Cél: az offline és a digitális időtöltés egyensúlyának előmozdítása

A pályázat az offline és digitális időtöltés egyensúlyára ösztönöz, annak minőségi eltöltését szeretnék inspirálni a 13-19 éves korosztályban. A klasszikus, nyomatott könyvek olvasása, a kultúra fogyasztása, illetve a digitális eszközökkel történő alkotás a pályázat során kiegészítik egymást. A pályázók maximum 1,5 perces időkeretben, stilisztikai megkötés nélkül, a választott kötetet bemutató filmelőzetessel, klippel, a könyv egy jelenetét feldolgozó rövidfilmmel, vagy tetszőleges saját készítésű filmanyaggal nevezhetnek, bármivel, amire az adott könyv ihlette őket.

„Nyáron alig több mint egy hónap állt a 19 év alatti fiatalok rendelkezésére, hogy leforgassák a versenyfilmjeiket, mégis már az eredeti határidőig is rekordszámú nevezés érkezett. Ugyanakkor számos olyan visszajelzést kaptunk, hogy a pályázók üdvözölnék a több rendelkezésre álló időt. Mivel a Cinemira filmfesztiválig, ahol a döntőbe került filmeket bemutatjuk és a nyerteseket is kihirdetjük, van még idő, a pályázati határidő meghosszabbítása mellett döntöttünk. Így október 18-ig várjuk még a fiatal pályázók munká

– mondta el Lakos Nóra, a Cinemira Ifjúsági Filmfesztivál főszervezője.

Több nyereményben is részesül a nyertes

A filmpályázat a többéves múltra visszatekintő Cinemira Nemzetközi Gyerek- és Ifjúsági Filmfesztiválhoz kapcsolódik.

A pályázatokat értékelő zsűri tagjai:

  • Magyarósi Éva – animációs filmrendező,
  • Szirmai Gergely – videóblogger, filmkritikus,
  • Puskás Peti – énekes, színész, televíziós személyiség,
  • Hollósi Jázmin – online tartalomgyártó, MOME média dizájn hallgató,
  • és Lampert Benedek – fotográfus

Az elnyerhető díjak között a szakmai elismerésen túl filmvágásra is alkalmas táblagép, egyéves mobilinternet-hozzáférés és mobil-router, 50.000 forintos könyvcsomag és valódi reklámfilmforgatáson való részvétel lehetősége is szerepel.

A zsűri értékelése alapján kiosztott díjakon túl az összes alkotás esélyes a közönségszavazás eredményeként elnyerhető különdíjra is.

A Betűből képkocka pályázat további részletei ide kattintva érhetők el.

Ha feliratkozik a Media1 Telegram-csatornájára, sosem marad le a híreinkről!

További híreket talál a Media1-en! Csatlakozhat hozzánk a Facebookon és a Twitteren, valamint feliratkozhat a hírlevelünkre is!

Borító: kidfilmfestival.hu.
Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások