fbpx
Papp Péter, a Kancellár.hu Zrt alapító-vezérigazgatója.

Elhunyt Papp Péter, a Kancellár.hu Zrt. alapító-vezérigazgatója, a TEDxDanubia Nonprofit Kft. társalapítója

A szakmában sokak által csak Pepeként emlegetett, a legmeghatározóbbak közé tartozó információbiztonsági szakember rövid, súlyos betegség után hunyt el.
Teads

Tűpontos célzás a másodpercek töredéke alatt – Hogyan működik a Teads mesterséges intelligenciája? (x)

A digitális reklámpiac régóta egy nehéz választás előtt áll: minőség vagy széles elérés? Az elmúlt néhány évben, ahogy a vásárlás egyszerűbbé és gyorsabbá vált, a reklámipar konszolidálódott, a hirdetők egyre nagyobb közönséget szerettek volna megszólítani, ám mindez a minőség rovására ment. A Teads erre egy saját mesterséges intelligencia-rendszer fejlesztésével válaszolt, amely milliszekundumok alatt képes eldönteni, hogy egy adott felhasználónak mikor és milyen hirdetést jelenítsen meg a rendszer.

Tovább a részletekért »

A szomorú hírről beszámoló Kancellár.hu felidézte: az 1973-as születésű Papp Péter az érettségit követően az ELTE-n programozó matematikusként végzett. Egyetemi tanulmányait követően kisebb, a pénzügyi szektorban tett kitérő után az informatika területén töltött be több cégnél vezetői pozíciót.

2002-ben úgy döntött, hogy egy régi tervét megvalósítva alapít egy platform-, gyártó- és termékfüggetlen, kizárólag információbiztonsággal foglalkozó gazdasági társaságot. Ez a cég lett a Kancellár.hu Informatikai Tanácsadó Korlátolt Felelősségű Társaság. Papp Péter terve valósággá vált és a Kancellár.hu Kft. a Deloitte felmérése alapján egymás után két alkalommal 2008-ban és 2009-ben is egyike volt az 50 legdinamikusabban fejlődő közép-európai technológia cégnek. A kft. időközben zrt.-vé alakult.

„Papp Péter fontosnak találta az információbiztonsággal kapcsolatos ismeretterjesztést és tudatformálást, számos helyen adott elő ezekben a témákban majd átvette és átformálta a Hacktivity Kft.-t, mellyel létrehozta a régió egyik legtekintélyesebb információbiztonsági konferenciáját”

– emlékezett a szakemberre a Kancellár.hu, hozzátéve: Papp Péter felelősséggel gondolt a jövőre, és kiemelt jelentőséget tulajdonított a párbeszédnek és a gondolatok cseréjének, e felelősség jegyében egy sikeres TEDx előadást követően, társaival megalapította a TEDxDanubia Nonprofit Kft.-t, mellyel évekig unikális keretet biztosított a TEDx előadásoknak Magyarországon.

Papp Péter személyes internetes oldalán további érdekességek találhatók a most elhunyt meghatározó szakemberről, és az alábbi videóból is sok érdekesség kiderül róla.

További hírek.

Borító: Papp Péter, a Kancellár.hu Zrt alapító-vezérigazgatója. Fotó: elte_uni / YouTube.
Szóljon hozzá!

A Media1 legfrissebb hírei

Kövessen minket!

Iratkozzon fel a Media1 napi hírlevelére!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások