fbpx
HBO Max egy okostelefon képernyőjén.

Eltűnik az HBO Max a Huawei okoseszközeiről

A jövőben más platformok is eltűnhetnek a kínai gyártó készülékeiről.

Nem támogatott státuszba kerültek a Huawei mobilkészülékei és tabletjei az HBO Maxnál, így a jövőben ezen készülékek tulajdonosai nem tudják majd letölteni és frissíteni sem az applikációt – számolt be a HWSW.

A streamingszolgáltató minderről tegnap értesítette az érintetteket, és az HBO Max magyar sajtókapcsolati munkatársa is megerősítette az információt. Az alábbi, konkrétumok nélküli szöveget küldték ki a felhasználóknak:

„Az HBO Max app a továbbiakban nem lesz elérhető a Huawei telefonokon és táblagépeken. Ez azt jelenti, hogy nem lehet frissíteni vagy újrainstallálni az HBO Maxot ezeken az eszközökön”.

HBO Max
Fotó: www.hrotkophoto.com

A cég a levelében még a támogatott készülékeket listázó oldalára irányítja a felhasználókat, ahol az androidos eszközökre vonatkozó résznél azt írják, hogy a Huawei okostelefonok és tabletek már nem támogatottak.

Az informatikai szaklap megjegyezte: miután az HBO Max a Huawei saját mobilos ökoszisztémájában (HMS) sosem volt elérhető, a változás egyértelműen azokat a készülékeket érinti, melyek teljes Google Play Services licenccel rendelkeznek. Ezek jellemzően 2019-es, vagy régebbi típusok.

A HWSW szerint a döntés technológiai hátterében az állhat, hogy a Huawei nem kapta meg a platform által használt, úgynevezett DRM-megoldás (Widevine DRM) új verziójának licencét, mely lehetővé tenné a védett tartalmak lejátszását ezeken az eszközökön. Amennyiben valóban ez az ok, akkor a jövőben más streamingplatformok is elérhetetlenné válhatnak a Huawei eszközökön, mivel ezt a megoldást használja több más cég is.

Idővel más platformok is eltűnhetnek, nem csak az HBO Max

Érdemes hozzátenni, hogy a DRM-et nem csak az HBO Max használja, hanem gyakorlatilag mindenki. Emiatt egyes vélemények szerint idővel hasonló történhet a Disney+, a Netflix és az Amazon Prime esetében is a Huawei eszközökön.

Frissítés 09.23.

Reagált a Huawei magyarországi sajtóképviselete

Hírünk megjelenesét követően levelet kaptunk a Huawei fogyasztói üzletágának sajtókommunikációs ügynökségétől, melyben ez áll:

„Szeretnénk jelezni, hogy az HBO Max alkalmazás és a többi hasonló streamingszolgáltató – például a Netflix – applikációja továbbra is egyszerűen letölthető a Huawei készülékekre a gyártó saját alkalmazásáruházán, az AppGalleryn keresztül. Mindez igaz a Huawei újabb – Huawei Mobile Services (HMS) rendszerrel működő –, valamint a korábbi – Google Mobile Services (GMS) rendszer alapú – okostelefon modelljeire is. A videólejátszás az HBO Max alkalmazásban mind az új, mind a régi típusú modellek esetében működik jelenleg is.”

 

Jön A híd: Magyarósi Csaba műsorvezetésével leforgatták az HBO Max első magyar gyártású reality-jét Romániában

 

Ha feliratkozik a Media1 Telegram-csatornájára, sosem marad le a híreinkről!

További híreket talál a Media1-en! Csatlakozhat hozzánk a Facebookon és a Twitteren, valamint feliratkozhat a hírlevelünkre is!

Borító: HBO Max egy okostelefon képernyőjén. Fotó: stock / Depositphotos
Szóljon hozzá!

A Media1 legfrissebb hírei

Kövessen minket!

Iratkozzon fel a Media1 napi hírlevelére!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások