fbpx
Újságok.

Digitalizálják a Békés Megyei Nap, illetve az egykoron Békés megyei napilap 8 éves archívumát

Az 1994 és 2022 között a Viharsarokban működő újság példányait a jövőben a Békés Megyei Könyvtár kezeli. Hamarosan digitálisan is hozzáférhetők lesznek a lapszámok.

Nem sokkal a Békés Megyei Nap bezárásának huszadik évfordulóját követően megérkeztek a Békés Megyei Könyvtárba a lap egykori példányai – hívta fel a Media1 figyelmét a Beol.hu a témában született cikkére Korbely György, a lap egykori munkatársa, aki a hírnek egy külön blogbejegyzést is szentelt.

A Beol.hu beszámolója szerint a helyi sajtótörténelem fontos dokumentumait Szigeti Csaba, a lap egykori főmunkatársa adta át Rakonczás Szilviának, a könyvtár igazgatójának.

A lapot 2002-ben egyik pillanatról a másikra zárták be, voltak azonban olyan munkatársak, akiknek köszönhetően a lefűzött, bekötött lapszámokat sikerült megmenekíteni. Az újságok azután több helyen is megfordultak, egykori munkatársak őrizték ideig-óráig.

A könyvtár igazgatója elmondta: amint lehetőség nyílik rá, digitalizálják majd a lapszámokat, hogy még többekhez eljusson az 1994. május 9-én A NAP néven indult, majd a legtovább Békés Megyei Napként megjelenő, az utolsó hónapokban pedig Békés Megyei Naplóként hívott megyei napilap.

Ha feliratkozik a Media1 Telegram-csatornájára, sosem marad le a híreinkről!

További híreket talál a Media1-en! Csatlakozhat hozzánk a Facebookon és a Twitteren, valamint feliratkozhat a hírlevelünkre is!

Borító: illusztráció. Fotó: stock / Depositphotos

Szóljon hozzá!

A Media1 legfrissebb hírei

Kövessen minket!

Iratkozzon fel a Media1 napi hírlevelére!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások