fbpx
társasjáték

A figyelem fejlesztése játékos módon (x)

Teads

Tűpontos célzás a másodpercek töredéke alatt – Hogyan működik a Teads mesterséges intelligenciája? (x)

A digitális reklámpiac régóta egy nehéz választás előtt áll: minőség vagy széles elérés? Az elmúlt néhány évben, ahogy a vásárlás egyszerűbbé és gyorsabbá vált, a reklámipar konszolidálódott, a hirdetők egyre nagyobb közönséget szerettek volna megszólítani, ám mindez a minőség rovására ment. A Teads erre egy saját mesterséges intelligencia-rendszer fejlesztésével válaszolt, amely milliszekundumok alatt képes eldönteni, hogy egy adott felhasználónak mikor és milyen hirdetést jelenítsen meg a rendszer.

Tovább a részletekért »

Izgalmas játékokból nincs hiány, ezek az eszközök szükségesek is a gyermekek képességeinek fejlesztéséhez. Minden korban más-más területre helyeződik a hangsúly, nem mindegy tehát, mikor kerül sor a figyelem erősítésére. A koncentráció megléte ugyanis fontos az iskolaérettség szempontjából. Milyen társasjátékok javasolhatók ehhez? Ezt mutatjuk most be!

A készségfejlesztő társasjátékok

Gyermekkorban a játéknak nagyon nagy a szerepe: nemcsak szórakoztatás a célja, hanem a képességek fejlesztése is. Éppen ezért fontos, hogy mindig az adott életkornak megfelelő játékkal kössük le csemeténket, óvodáskortól kezdve jöhetnek a társasok is.

Ha izgalmas újdonságokat keresünk, akkor a Compaya webshop készségfejlesztő játékai között érdemes szétnézni, mivel itt nagyon sok érdekesség található, kártya és társas egyaránt.

Válogathatunk köztük játékmechanizmus, játékidő és játékosszám szerint is, a találatokat pedig szűkíthetjük életkor vonatkozásában. A terméklapokon olvasható részletes leírások is segítik a döntést. Nagyon sok, külföldön ismert társasjáték magyar kiadása köthető egyébként is a Compayához, így nekik hála magyar nyelvű tájékoztatók is vannak a dobozokban.

Lássunk is néhány példát a figyelmet, koncentrációt fejlesztő társasjátékra!

BéKaland – ahol szükség van egy kis stratégiára

Az egyik legnépszerűbb családi társasjáték a BéKaland, amely a 6 éven felülieknek kiváló szórakozást nyújt. Két nehézségi szinten is játszható, attól függően, kik versenyeznek egymással. Ketten, de akár hatan is nekikezdhetnek a kalandos feladvány végrehajtásának.

A feladat a következő: át kell kelni a békákkal a tavon, de kerülni kell a nagy halat! Mindehhez komoly összpontosítás szükséges, és a logika megléte sem hátrány! A figyelem egy percre sem lankadhat, mert az ellenséges játékosok bármikor keresztül húzhatják a számításainkat! Az nyer, aki legelőször tudja átvinni a 4 tagú békacsaládot a túlpartra.

Set Junior – A felismerés családi játéka társasjáték

A közismert Set mostantól junior változatban is kapható! Minden idők egyik legizgalmasabb, legfejlesztőbb játékáról van szó, mellyel most már akár a 3 évesek is játszhatnak!

A Set junior Marsha Falco alkotása, akik a kisebbek kedvéért elkészített egy kétoldalas játéktáblát. Ennek egyik oldalán egy összefoglaló táblázat található, melynek segítségével a még óvodás gyerekek megismerkedhetnek a Set-ben használt színekkel, formákkal, számokkal. A tábla hátoldalán már a játéktér van, ahol a résztvevők meg is kezdhetik a Set-ek kialakítását.

És hogy mi az a Set? Egy 3 lapból álló sorozat, ahol a kártyák tulajdonságai vagy mindenben megegyeznek, vagy éppen ellenkezőleg: mindenben eltérnek.

Talán nincs is másik olyan divatos kártyajáték, amely ennyire jól fejlesztené a figyelmet!

Persze számos más játék, eszköz is alkalmas a koncentráció edzésére, de a társasok észrevétlenül tanítanak, általuk sok hasznos képesség megszerezhető. Ezért kell minden gyerekszobába készségfejlesztő társasjáték!

(x) hirdetői tartalom

Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások