fbpx
Optikai hálózat.

Több mint 600 millió forintból fejlesztik az oktatási intézmények gerinchálózatát – megvan a győztes

A fejlesztés az oktatási intézmények és az adatközpontok közötti növekvő adatátviteli igények miatt vált szükségessé.

637 millió forintot meghaladó oktatási informatikai gerinchálózat fejlesztési munkát nyert el a Delta Systems, a Delta Technologies Nyrt. 100 százalékos tulajdonú leányvállalata által vezetett konzorcium – közölte egy mai, hétfői közleményben a vállalat.

Mint írták, az átviteltechnikai hálózati eszközök és kiegészítők beszerzésével, valamint a kapcsolódó szolgáltatások teljesítésével kapcsolatos kivitelezési feladatok az eszközök szállítása után kezdődhetnek, és a teljes projekt megvalósítására a konzorciumnak 120 nap áll rendelkezésre.

RJ45-ös internet csatlakozók
Fotó: Depositphotos

A megbízás értelmében a fejlesztés központi része a DWDM (Dense Wavelength Division Multiplexing) optikai hullámhosszosztásos technológia kiépítése, mely kielégíti az oktatási intézmények adatközpontjai közötti folyamatosan növekvő sávszélesség igényeket, valamint támogatja a hálózati adatbiztonság (és ezen belül a redundancia) növelését.

„A hazai oktatási informatikában járatos vállalatként büszkék vagyunk arra, hogy részesei lehetünk az országos Diákháló hálózat fejlesztésének, a Digitális Jólét Gerinc bővítésével. A megbízás révén a száloptikai átviteltechnika kiépítésével olyan előnyöket tudunk biztosítani az oktatási intézmények számára, amelyek adatátviteli sebesség, biztonság és költséghatékonyság szempontjából jelenleg nem helyettesíthetőek más technológiákkal”

– mondta Vidra László, a Delta Systems ügyvezető igazgatója.

Ha feliratkozik a Media1 Telegram-csatornájára, sosem marad le a híreinkről!

További híreket talál a Media1-en! Csatlakozhat hozzánk a Facebookon és a Twitteren, valamint feliratkozhat a hírlevelünkre is!

Borító: stock / Depositphotos
Szóljon hozzá!

A Media1 legfrissebb hírei

Kövessen minket!

Iratkozzon fel a Media1 napi hírlevelére!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások