fbpx
Facebook applikáció.

Erősít a Facebook, egy embernek több al-profilja is lehet majd

A Facebook - egyelőre egy limitált teszt keretében - lehetővé teszi, hogy az egyes felhasználók több profilt is működtessenek egy Facebook-fiókon belül – közölte a vállalat. Például egyet munkára, barátokkal közöset, egyet a szűkebb ismerősökkel való csevegéshez, és hasonlók.

Az intézkedés a Facebook részéről a rivális szolgáltatások elleni újabb lépés, hogy a felhasználók ne azokat, hanem a Zuckerberg által kitalált felületet használják – írta meg a hvg.hu a The Verge portál információira hivatkozva.

Az eredeti profilhoz összesen további négyet lehet majd társítani: egyet például a munkára, egyet a barátokkal, egyet a szűkebb ismerősökkel való csevegéshez, és hasonlók.

Egy kattintással válthatunk al-fiókjaink közt

A döntés a felhasználók kezében lesz, a cég csak a létrehozható profilszámot korlátozza. A profilok között egyetlen kattintással lehet majd váltani.

Leonard Lam szóvivő hangsúlyozta: azzal, hogy a felhasználó újabb profilokat hoz létre, automatikusan elfogadja a felhasználási feltételekben megjelenő szabályokat. Azaz: mindegy, hogy melyikről írogat, nézi a hírfolyamot, ha egyikkel is jogsértést követ el, akkor annak következménye a teljes fiókra (vagyis az utólag létrehozott profilokra) is hatással lesz.

Nincs kivétel a Facebook etikai szabályai alól

„Mindenkinek, aki a Facebookot használja, továbbra is be kell tartania a szabályainkat” – mondta a szóvivő.

Azért könnyítés is van: az új profilban megjelenő névnek nem muszáj annak lennie, ahogyan a felhasználót valójában hívják. Számokat vagy különleges karaktereket azonban továbbra sem lehet használni, illetve olyan nevet sem, ami a sérti a platform irányelveit.

Ha feliratkozik a Media1 Telegram-csatornájára, sosem marad le a híreinkről!

További híreket talál a Media1-en! Csatlakozhat hozzánk a Facebookon és a Twitteren, valamint feliratkozhat a hírlevelünkre is!
Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások