fbpx
Az ARC és a Civilizáció közös pályázata.

Pályázatot írt ki civil szervezetek számára az ARC

A legjobb pályaműveket kiállítják az idei ARC kiállításon.

Mi közöm hozzá?” címmel írt ki pályázatot civil szervezetek és szerveződések számára az ARC és a Civilizáció koalíció – jelentették be az ARC kiállítás hivatalos Facebook-oldalán egy hétfői bejegyzésben.

Mint írták, sokan azt gondolják a szolidaritásról, hogy az valamiféle emberi kötelesség, mégis gyakran elmulasztjuk. „Sokszor félünk kiállni bajba került embertársaink mellett, hiszen ezzel magunk is kockázatot vállalunk. Rossz emberek lennénk vagy csak önérdekkövetők? Vagy egyszerűen figyelmetlenek vagyunk? És milyen az, amikor rájövünk, jót tenni valójában nagyon jó!?”

„Civilek ezrei számára a szolidaritás örömforrás, erőforrás, szeretetforrás. Ha valakik, ők meg tudják mutatni az embereknek, hogy a szolidaritás annak is jó, aki szolidáris! Azt még érezzük, miért jó annak, akivel mi magunk szolidárisak vagyunk, és segítséget nyújtunk neki. Az azonban mintha nem lenne egyértelmű, hogy nekünk, a közösségünknek, a társadalomnak miért van szüksége arra, hogy kiálljunk másokért. Mi változik, ha ott vagyunk egymásnak? Ötleteljetek és meséljétek el nekünk és a kiállítás látogatóinak, civilként mit jelent számotokra a szolidaritás! Létezik egyáltalán? Hogyan jelenik meg a munkátokban? Nektek miért fontos? És milyen érzés átélni? Mutassátok meg!”

– írták a bejegyzésben. Hozzátették: a zsűri által legjobbnak ítélt pályaműveket kiállítják.

A 22. ARC kiállítás szlogenje: Világ buborékjai egyesüljetek
A 22. ARC kiállítás szlogenje: Világ buborékjai egyesüljetek

A részvétel bejegyzett civil szervezetek és informális szerveződések (közösségek, kezdeményezések, mozgalmak, civil társaságok) számára egyaránt nyitott. A pályázatok leadási határideje július 20. 12:00.

A jelentkezés menete és a teljes pályázati kiírás ide kattintva tekinthető meg.

Mint arról a Media1 beszámolt, a 22. ARC kiállítás plakátpályázatát is épp a napokban írták ki. A Media1 az idei évben is a közérzeti kiállítás egyik médiatámogatója.

Ha feliratkozik a Media1 Telegram-csatornájára, sosem marad le a híreinkről!

További híreket talál a Media1-en! Csatlakozhat hozzánk a Facebookon és a Twitteren, valamint feliratkozhat a hírlevelünkre is!

Borító: ARC / Facebook
Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások