fbpx
Varsányi Anikó, a Magyar Rádió egykori főrendezője.

Elhunyt Varsányi Anikó, a Magyar Rádió egykori főrendezője

73 éves korában érte őt a halál.

Varsányi Anikó, a Magyar Rádió nyugalmazott főrendezője hosszan tartó, súlyos betegség után hunyt el június 13-án – tájékoztatta ma, hétfőn a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) az MTI-t.

Varsányi Anikó a műszaki tanulmányai után 1973-ban az ELTE-n alkalmazott matematikus diplomát, 1976-ban a Színház- és Filmművészeti Főiskolán Major Tamás osztályában színházrendező diplomát, majd 2000-ben DLA-fokozatot szerzett.

1979-ben lett a Magyar Rádió rendezője, 1994-2002 között a főrendezője volt. Emellett 1994-től a Színház- és Filmművészeti Főiskola óraadó tanáraként rádiós beszédet tanított, így színészhallgatók generációinak tartott mikrofongyakorlatot.

1999-2004 között a Magyar Rádió gyerekstúdiójának művészeti vezetője és rendezőjeként számos tehetséget fedezett fel és indított el a művészi pályán.

2010-ben vonult nyugdíjba, de távozása után is rendezett még hangjátékokat. Hosszú és gazdag pályáján több mint 500 hangjátékot, regény- és novellaadaptációt, irodalmi magazint és versműsort rendezett, többek között Ottlik Géza, Pilinszky János, Weöres Sándor, Szomory Dezső, Kosztolányi Dezső, Pap Károly, Móra Ferenc, Zalán Tibor, Tandori Dezső, Horváth Péter, Schwajda György, Szakonyi Károly, Spiró György, Békés Pál, Tar Sándor, Mészöly Miklós, Örkény István, Szabó Magda, Béres Attila, Bárdos Pál, Visky András, Rakovszky Zsuzsa és Hamvai Kornél műveit.

További hírek.

Borító: Varsányi Anikó, a Magyar Rádió egykori főrendezője. Fotó: CsekeFilm / YouTube
Szóljon hozzá!

A Media1 legfrissebb hírei

Kövessen minket!

Iratkozzon fel a Media1 napi hírlevelére!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások