fbpx
Snapchat, Axel Springer.

Összefog a Snapchat és az Axel Springer

A német lapkiadó több szerkesztősége is tartalmat fog szállítani az online platform felületére.

Globális partnerségi megállapodást kötött az Axel Springer és a Snap Inc., azaz a Snapchat nevű, főleg fiatalok körében népszerű online platform tulajdonosa – erről az Axel Springer tájékoztatta a Media1-et.

A partnerség részeként a kiadóvállalat szerkesztőségei hírtartalmakat fognak szállítani a Snapchat Discover („Felfedezés”) nevű felülete számára.

A Snapchat Discoverre a már aktív BILD és Insider mellett a Welt német, a Politico amerikai, valamint az UPDAY német, spanyol és olasz szerkesztőségei fognak tartalmakat készíteni. Egy másik, Spotlight nevű felületen a német és az amerikai BILD és Insider szórakoztató és életmódbeli tartalmakat is publikálni fog.

Snapchat.
Fotó: stock / Depositphotos

Az együttműködés egy másik fontos eleme egy kiterjesztett valósággal (augmented reality / AR) kapcsolatos együttműködés a FreeTech – Axel Springer Academy of Journalism and Technology nevű akadémiával. A Snap támogatásával a FreeTech megtanítja az újságíróknak az AR alapjait.

Közös újságíró-fejlesztési programot is indítanak

Annak érdekében, hogy még vonzóbb híreket hozzanak létre a Snapchaten, a két vállalat együttműködik egy közös újságíró-fejlesztési program elindításában.

Ehhez az újságírókat az Axel Springer szerkesztőségei választhatják ki. A kiadóvállalat szerkesztői – a Snappel együttműködve – egy csoport újságírót fognak megtanítani és tippekkel ellátni azzal kapcsolatban, hogy hogyan készítsenek riportokat és híreket a Snapchattel, a személyiségüket is bemutatva.

Ezek a tartalmak a riporterek személyes „sztorijaiban” és a Snapchet felületén lesznek elérhetőek, és a profiljukban az is látható lesz, hogy melyik szerkesztőségnek dolgoznak.

Az Axel Springer kiadóvállalat központja Berlinben.
Az Axel Springer kiadóvállalat központja Berlinben. Fotó: stock / Depositphotos

Ha feliratkozik a Media1 Telegram-csatornájára, sosem marad le a híreinkről!

További híreket talál a Media1-en! Csatlakozhat hozzánk a Facebookon és a Twitteren, valamint feliratkozhat a hírlevelünkre is!

Borító: Axel Springer
Szóljon hozzá!

A Media1 legfrissebb hírei

Kövessen minket!

Iratkozzon fel a Media1 napi hírlevelére!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások