fbpx
német nyelvkönyv

Így tanulj nyelvet egyedül! (x)

Ha szembesültél már a nyelvtudás hiányának hátrányával, akkor biztosan megfogadtad már Te is, hogy belevágsz a nyelvtanulásba. Jellemző, hogy a lendület hamar megtörik valamilyen kifogás miatt. 

Leggyakrabban azzal magyarázzuk meg magunknak a halogatást, hogy nincs időnk egy tanfolyamra, egyedül pedig nem lehet idegen nyelvet tanulni.

Tanácsok a kezdéshez, avagy először győzd le a halogatást!

Legtöbbször csak magunkat kell meggyőzni arról, hogy a nyelvtudásra szükség van, és hogy a nyelvtanulás menni fog.

Akár kezdő vagy, akár újrakezdő, fogadd meg ezeket a tanácsokat, és könnyebb lesz az indulás!

  • Alapozd meg a nyelvtanulás elkezdését azzal, hogy körülnézel egy idegen nyelvi könyvesbolt vagy webáruház kínálatában. Angol nyelvkönyv, jól használható német szótár, esetleg portugál vagy görög könyv az, amit keresel? Megtalálod, ez nem lehet kifogás!
  • Beszélj arról a barátaidnak, ismerőseidnek, hogy nyelvet tanulsz. Ha kimondod, magadat is erősíted, és később már nem tudsz visszakozni. 
  • Készíts ütemtervet a nyelvtanuláshoz. Persze ne arra gondolj, hogy valamiféle hosszú távú tervet kell összeállítani! A lényeg, hogy jelöld ki a mérföldköveket a tanulásban, és határozz meg magadnak célokat. Lehetőség szerint írd is le ezeket, hiszen tudod, a szó elszáll…

Unalmas a nyelvtanulás? Tedd élvezetessé!

Amikor végre először ülsz le nyelvet tanulni, és lelkesen kinyitod a tankönyvet, még tart a lendület. De a magányos nyelvtanulás esetében gyakran előfordul, hogy belefáradsz, hiszen nehéz úgy kitartani, hogy nincs pozitív visszacsatolás.

Itt van néhány ötlet, hogy könnyebb legyen!

  • Szótárazz. Ez az a része a tanulásnak, amit sokan legszívesebben kihagynának. A szókincs bővítéséhez viszont elengedhetetlen a szótár használata. De a hagyományos szótár csak az egyik lehetőség. Próbáld ki a szókártyákat és a Post-it módszert is! 
  • Olvass a tanult nyelven. Nem kell leragadni a tankönyveknél, olvass regényt, gyerekkönyvet, újságot. Nem baj, ha nem érted elsőre, a lényeg, hogy a szavakat a szövegkörnyezetben lásd. 
  • Hallgass CD-ket az adott nyelven. Nézz filmet, ezzel a kiejtést is megszokod.
  • Fejts nyelvi keresztrejtvényt. 

Ezekkel a tevékenységekkel nemcsak az adott ország kultúrájával ismerkedsz meg, hanem azt is eléred, hogy a szavak szinte észrevétlenül ragadjanak meg a memóriádban. Érdemes kipróbálni, neked melyik módszer segít. Szótár, szókártya, keresztrejtvény? Az Oxford Corner Könyvesbolt kínálatában valamennyit megtalálod.

Csempészd be a nyelvtanulást a mindennapokba!

Ahhoz, hogy a nyelvtanulásban sikeres légy, arra is szükség van, hogy az a mindennapjaid része legyen. 

Tanulj rendszeresen, alakíts ki rutinokat a tanulásra. Illeszd be a napi teendők közé a gyakorlást: mindig ugyanabban az időszakban vedd elő a könyvet, vagy hallgasd meg a leckét. 

Már napi 15 perc tanulás is hozzásegít céljaid eléréséhez!

(X) hirdetői tartalom

Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások