fbpx
kék agyag

Kék agyag – az ókor öröksége (x)

Az agyagot már az ókorban is használták gyógyításra belsőleg és külsőleg is. Remek hatásait még ma is kamatoztatják, sőt, a modern kutatásoknak hála egyre több pozitív hatására derül fény. Az alábbiakban bemutatjuk, mire képes a kék agyag!

A kék agyag alkotóelemei

A kék agyag különlegessége, hogy minden olyan kémiai anyagot tartalmaz, amely az emberi szervezetben megtalálható. A kaolin és az ultramarin elegye alkotja. Ezek kiegészülnek különféle ásványokkal: szilíciummal, alumíniummal, magnéziummal, káliummal, kalciummal, foszforral, rézzel, cinkkel, szeléniummal, kobalttal és mangánnal. A többi anyagnál azonban kevésbé nedvszívó. Ez viszont nem probléma, épp ez a tulajdonsága használható ki remekül a házi kozmetikumok elkészítése során.

A kék agyag felhasználása

A Soapcenternél kapható kék agyag számos készítmény alkotóelemeként megállja a helyét:

  • különféle kozmetikumok
  • arcradírok
  • arcpakolások, maszkok
  • balzsamok
  • krémek, testápolók
  • samponok része lehet
  • de szappanok színezésére is alkalmas.

Arcpakolás készítése során kevés langyos vízzel is elég elkeverni és úgy felvinni az arcra. Miután 15-30 percet hatott, mossuk le alaposan hideg vízzel. Ha valami extrára vágyunk és/vagy nem szeretnénk, hogy a kék agyag hamar kiszáradjon, adagoljunk hozzá kevés mézet vagy a Soapcenter webáruházban beszerezhető glicerin anyagot, ezektől krémesebb lesz.

A kék agyag hajpakolásként is remek hatással bír. Langyos vízzel lazítsuk meg a szerkezetét, majd helyezzük a hajra. Tekerjük be a fejünket folpackkal és egy törölközővel. 1 óra elteltével öblítsük le a pakolást, mellőzve a sampon használatát. Ezt a pakolást heti több alkalommal is alkalmazhatjuk a hajon. A kék agyagot használatot követően sajnos ki kell dobni, többször nem lesz alkalmazható.

A kék agyag hatásai

Az agyag mindenkire máshogyan hat, ezért mindenképpen érdemes vele többször próbálkozni, tesztelgetni, hogy hogyan viselkedünk saját bőrünk, hajunk vonatkozásában. Az alkalmazás gyakorisága is épp ezért személyenként eltérő.

Ami azonban biztos, hogy mindenki bőrét nyugtatja, ápolja, simítja. Tisztító és revitalizáló jellemzővel is rendelkezik. Méregtelenítő, antibakteriális, gyulladáscsökkentő hatását különösen a problémás bőrűeknek érdemes kihasználni, de mindenki más is áldani fogja a kék agyagot. Feszesítő erejének köszönhetően képes a bőr kisimítására, a ráncok eltüntetésére. Rugalmassá, fiatalossá varázsolja még az olyan kényes bőrfelületet is, mint például a sokak számára problémát okozó narancsbőrös fenék vagy comb.

A kék agyag használata – a többi fajta agyaghoz hasonlóan – régi időkre nyúlik vissza, ám olyannyira áldásos, hogy sokan még ma is előszeretettel alkalmazzák. Különlegessé teszi, megújítja a bőr- és hajápolást, érdemes kipróbálni mindenkinek, aki speciális kényeztetésre és biztos eredményekre vágyik!

(x) Hirdetői tartalom

Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások