fbpx
RJ45-ös internet csatlakozók

Befejeződött a Szupergyors Internet Program fejlesztése a tokaji járásban

A PR-Telecom a Media1-nek megküldött keddi közleménye szerint a tokaji járásban befejeződtek a fejlesztési és építési munkálatok, és január 31-én átadták a kiépített távközlési hálózatot.

A projekt a Széchenyi 2020 program keretében elnyert 111,03 millió forint vissza nem térítendő európai uniós támogatás segítségével valósult meg.

Mint a PR Telecom közleményében fogalmaztak, a fejlesztés célja a GINOP-3.4.1-15-2016-00187 azonosító számú pályázatban szereplő települések ellátása legalább 30 Mbps sebességű internetelérés biztosításával.

A projekt keretében térségi gerinchálózat és helyi, belső települési optikai (FTTH) hálózatok épültek meg.

pr-telecom

Térségi gerinc- és törzshálózat épült Tokaj és Tiszaladány települések között összesen 8 km hosszan. Tokajban törzshálózat épült 2,6 km hosszan. Szegilong és Tarcal között pedig gerinchálózat-korszerűsítés történt egy 13,7 km hosszú szakaszon. Tiszaladány településen modern, a mai kor követelményeinek megfelelő belső, települési optikai- (FTTH) valamint törzshálózatot építettek ki mintegy 8,7 km hosszan.

Az új hálózaton az előfizetőknek akár 800 Mbit/s sávszélességű internetszolgáltatást tud nyújtani a távközlési szolgáltató.

További híreket talál a Media1-en! Csatlakozzon hozzánk a Facebookon és a Twitteren, valamint iratkozzon fel a Media1 hírlevelére is!

Kiemelt fotó: stock / Depositphotos.com
Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások