fbpx
hirdetői kép / alh consulting / naturica group

Építsen egészséges házat, használjon környezetbarát építőelemeket! (x)

Az építőiparban is egyre inkább előtérbe kerül a környezetvédelem jelentősége. Manapság ez egyre fontosabb, hiszen életünk nagy részét házunk falai között töltjük családunkkal együtt.

Éppen ezért, hogy ne csak élhető és esztétikus, hanem egészséges is legyen annak kialakítása, olyan építőanyagokat kell választanunk melyek hozzájárulnak egészségünk megőrzéséhez.

Válasszon ön is környezetbarát építőelemeket!

Felmerülhet a kérdés, hogy milyen esetben nevezhetünk környezetbarátnak egy építőelemet. Fontos, hogy amennyiben ilyen terméket keresünk rendelkezzen a megfelelő minősítéssel és megfeleljen több szempontnak, illetve feltételnek is. Azon alapanyagok felhasználása lehet megoldás, melyek megújuló forrásból származnak. Így például egy I gerenda kiválasztásánál érdemes a fából készült termékeket választanunk hasonlóan szigetelő anyagokhoz.

Válasszuk olyan gyártó termékeit, mely nem csak az alapanyag kiválasztásában, hanem a gyártási technológiában is élen jár. A Naturica Groupnál kapható STEICO gerendák gyártása során például a maradék felhasználása is megtörténik, illetve visszaforgatásra kerül.

Amennyiben pedig másra már nem alkalmas, biomasszaként energiatermelésre használják fel azt. Az ilyen termékek gyártása esetében tulajdonképpen nem is beszéltük hulladékról, hiszen minden apró darab újrahasznosítható.

Miért érdemes fából készült építőelemeket választani?

Amennyiben az ön számára is fontosak a környezetvédelmi szempontok, vásároljon bármit is, akkor ez egy építkezés során sem lehet másképp. A fából készült alapanyagok esetében fontos azt is figyelembe venni, hogy milyen erdőgazdálkodásból kerülnek ezek ki, hiszen a fenntarthatósági szempontok érvényesítésével jelentősen csökkenthetjük ökológiai lábnyomunkat.

A fa mint alapanyag számos előnyös tulajdonsággal rendelkezik például nagyszerű hő- és hangszigetelő, de a pára elleni védelemben is kiváló választás lehet. Ezek az építőelemek rendkívül tartósak, ugyanis a hideg, a nedvesség és a nagy hőség sem tud kárt tenni bennük, amennyiben megfelelően vannak kezelve és szakszerűen vannak beépítve.

Éljen egészséges környezetben!

Az építőipar az utóbbi időben egyre inkább modernizálódik és fejlődik. Fontos azonban, hogy az új technológiákkal ne okozzunk magunknak egészségügyi problémákat. Mivel a négy fal között töltjük el időnk nagy részét, nagyon fontos, hogy mivel vesszük körbe magunkat.

Életminőségünket ugyanis sokban befolyásolják azok az épületszerkezetek, felhasznált építőanyagok és berendezési tárgyak melyekkel körbevesszük magunkat. A felhasznált vegyszerek számos olyan kockázatot rejtenek magukban, mely később egészségügyi problémákhoz vezethet.

Ezért válassza meg úgy a felhasznált építőanyagokat is, hogy ezek a lehető legkevesebb kemikáliát tartalmazzák, illetve olyan technológiával készüljenek melyekkel környezetbarát és nem szennyező termékeket lehet előállítani.

(x) Hirdetői tartalom

Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások