fbpx
okoseszköz, táblagép, okostelefon

3 gyakori tévhit az okoseszközök világában (x)

Bő egy évtizeddel ezelőtt a többség még azt sem tudta, hogy a Xiaomi az vajon egy étel vagy egy cipőmárka neve lehet-e, mára pedig az egyik legdinamikusabban fejlődő gyártóvá nőtte ki magát. 

Noha a név helyes kiejtése sokak számára még ma is gondot okoz, a termékeik azonban egyre ismertebbek. Ezért is ideje végre leszámolni az alábbi tévhitekkel.

A Xiaomi csak egy „gagyi kínai” márka

Habár a Kínából származó termékekkel kapcsolatban él a köztudatban egy általános negatív előítélet, a Xiaomi már többször is bebizonyította, hogy nekik nem céljuk ócska, selejtes eszközökkel átverni a vásárlókat.

Az okostelefonok például kétségtelenül ott vannak a felső kategóriában is, gondoljunk csak a 11T Pro-ra, vagy a kamerák terén nagyot villantó Mi 11 Ultrára.

De ezenfelül a gyártó jelen van a piacon táblagépekkel, egyéb kiegészítőkkel, okosórákkal és audioeszközökkel, rollerekkel, valamint, ha hinni lehet a híreszteléseknek, akkor pár éven belül betörnek az elektromos autók piacára is.

Az eszközeikre pedig általánosságban jellemző a remekül eltalált ár-érték arány, vagyis megfizethető, ugyanakkor jó minőségű termékeket gyártanak, melyek semmiben sem hasonlítanak a filléres vackokra.

Tévhit, hogy nincsenek hozzájuk kiegészítők

Ez a probléma különösen az okostelefonok és a tabletek esetében merül fel, hiszen a többség szeretné ellátni a készülékét valamilyen védelemmel, például tokkal vagy üvegfóliával. Ez pedig a tévhitekkel ellentétben a Xiaomi termékek esetében sem akadály.

Számos kiegészítő létezik ugyanis ezekre az eszközökre, amelyek hazánkban is elérhetőek, így nem kell a külföldi rendeléssel bajlódni. A Tok-Shop.hu oldalán számos Xiaomi tablettok található, többféle készülékre is.

Egyszínű tokok a visszafogott elegancia kedvelőinek, színes tokok a színes egyéniségeknek, billentyűzettel rendelkező modellek a praktikus megoldások szerelmeseinek, mintás darabok az egyedi stílust keresőknek, és elforgatható tokok a kompromisszumokat nem tűrő embereknek.

Mivel a tokokba egyszerű behelyezni és kiszedni a készüléket, ezért kedved szerint cserélgetheted őket. Válassz az aktuális öltözékedhez illően, netán a hangulatodhoz vagy az alkalomhoz mérten! Ami közös, hogy mindegyik extra védelmet ad, így a tablet kevésbé lesz sérülékeny.

Szintén tévedés, hogy nem javíthatók

Bizonyos termékeket eleve úgy gyártanak meg, hogyha egyszer szétszeded, soha többé nem tudod összerakni és működésre bírni. Sajnos mind láttunk már ilyet, de az biztosan nem egy Xiaomi eszköz volt, tudniillik ezeket a készülékeket pont úgy lehet javítani, mint bármely más gyártó termékeit.

Vagyis például a mobilok és tabletek esetén ki lehet cserélni a törött kijelzőt, az elhasznált akkumulátort, a sérült hátlapot, de van lehetőség a mikrofonok, hangszórók, töltőcsatlakozók javítására is.

Persze ezekkel soha ne házilag próbálkozz, hanem keress inkább egy megbízható szervizt, hiszen a művelethez speciális eszközökre és szaktudásra van szükség!

(X) Hirdetői tartalom

Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások