fbpx
mosdókagyló

Kőmosdó, a modern és rusztikus fürdőszobák éke (x)

Ki ne szeretne egy olyan fürdőszobát, amely esztétikus? A helyiség elemei külön-külön is hozzájárulnak az összhatáshoz, éppen ezért jól kell kiválasztani őket.

A kőmosdó az egyik legszebb kellék, amivel egyedivé tehetjük a fürdőszobát.

A mosdókagylók

A fürdőszoba egyik központi eleme a tusoló vagy a fürdőkád, de figyelmet kell fordítanunk a mosdókagyló kiválasztására is. Ennek stílusában harmonizálnia kell a toalettel és a fürdőalkalmassággal is.

Ma már számtalan formájú és anyagú mosdó közül választhatunk. A legismertebb a kerámiamosdó, de egy komolyabb lakberendezési áruházban másfélét is találunk. A Homelux honlapján nagy választékban kínálnak mosdókagylókat is, köztük a varázslatos kőmosdót.

Az elegancia hívei a porcelánmosdókat cserélték márványmosdóra nem oly rég, de ma már a kőmosdó az, amelyik stílusosságával éke lehet a legszebb fürdőszobáknak. Vajon miért lett ilyen népszerű?

A szépséges kőmosdók

A természetesség hívei egyértelműen kőből készült mosdót igyekeznek választani. A tervezők szívesen választják alapanyagul a követ, a megmunkálás után pedig figyelemfelkeltő termékek jönnek létre. Már az ókori Rómában is használtak kőből készült mosdótálakat, és ha belegondolunk, mi sem természetesebb annál, mint folyami kőből készült tárgyat elhelyezni egy vizes helyiségben. A kő és a víz egymás természetes kiegészítői, általuk a természetesség jelenik meg a lakásunkban.

Nagyon jól illenek a kőmosdók a fából készült fürdőszobabútorok mellé. Egy-két zöld növény elhelyezésével a kagyló mellett pedig valóban olyan képet kapunk, ami energiával tölt fel minket, ha ránézünk. Egy fürdőszoba – reggel és este is – a relaxálás helyszíne is, itt kezdődik és itt végződik a nap. Fontos tehát, hogy harmonikus látványban legyen részünk, ha belépünk ide.

Ne féljünk a kőmosdóktól!

Sokan azt gondolják, nem engedhetik meg maguknak a kőmosdó használatát. Éttermek, szállodák mosdójában gyakran találkozunk ezzel a tárggyal, de miért ne lehetne használni odahaza is? Mindenképpen megéri az árát, hiszen rendkívül tartós anyagból készül, mely ellenáll a törésnek és a vízkőnek is.

Egy kőmosdó tisztítása rendkívül egyszerű feladat, egy titka van: nem szabad a hagyományos, savas hatású vagy szemcsés tisztítószerekkel nekiesni. Mivel felületük impregnálva van, elég egy nedves szivaccsal áttörölni a belsejüket.

És ami a legfontosabb: a kőmosdók a modern és a rusztikus fürdőszobákba is tökéletes választások. Az egyedi dizájn, a természetközeli kinézet lenyűgöz mindenkit, aki meglát egy kőből készült mosdót. Lehet szögletes, kerek vagy íves forma, mindegyik elegáns. Kiemeli szépségüket, ha olyan helyre helyezzük el őket, amely vonzza a tekintetet. Érdemes melléjük minimál csaptelepet és földszínű csempét választani.

A márványmosdók helyett nyugodtan elhelyezhetünk tehát kőmosdót is a fürdőszobánkba, karakteres megjelenésével mindenképpen hozzájárul ahhoz, hogy a luxus érzetét keltse.

(x) Hirdetői tartalom

Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások