fbpx
A Blokád című film egy pillanata.

Itt az első előzetes a Blokád című filmhez

Félidejéhez érkezett az 1990-es taxisblokádról szóló film forgatása, mely a tervek szerint jövő októberben érkezik a mozikba.

A Media1-hez is eljuttatták az alkotók a Blokád című film első előzetesét.

A film a taxisblokád időszakát eleveníti fel. Mint írják:

„a Blokád című filmben Antall József alig fél évvel beiktatása után élete legnehezebb próbatételével találja szemben magát. Taxisok tüntetnek az Országháznál a drasztikus benzináremelés ellen. A demokráciából hamar kiábrándulva blokád alá vonják a várost, majd hamarosan az egész országot. Az ellenzék melléjük áll és forradalomra buzdít. A köztársasági elnök, a sajtó, a közhangulat velük szimpatizál, a karhatalom pedig magára hagyja a népszerűtlen intézkedések miatt népszerűtlen kormányt. Antall József, az egykori 56-os forradalmár hirtelen a barikád másik oldalán találja magát. Magára maradtan, frissen műtve, egy kórteremben”.

Hozzátették: a film nemcsak a taxisblokád négy napjának krónikája, ugyanis a kulisszák mögötti küzdelmekbe, alkukba, és Antall József miniszterelnök magánéletébe is bepillantást enged.

Íme a várhatóan 2022. október 27-én mozikba kerülő film előzetese:

A Nemzeti Filmintézet (NFI) támogatásával készülő Blokád főszerepeit ifj. Vidnyánszky Attila és Seress Zoltán mellett Gáspár Tibor, Szacsvay László, Végh Zsolt, illetve Tóth Ildikó alakítja.

A rendezői feladatokat az idén szeptemberben bemutatott Kittenberger – Az utolsó vadászat alkotója, Tősér Ádám látja el. A producer Lajos Tamás, kreatív producer és forgatókönyvíró az Apró meséket, a Félvilágot és az Örök telet is jegyző Köbli Norbert. A film képi világáért A játszma és a Post Mortem operatőre, Nagy András felel. A díszlettervező Pataki Tamás, a jelmeztervező Kemenesi Tünde.

További híreket talál a Media1-en!

Borító: A Blokád című film egy pillanata. Fotó: YouTube / InterCom
Szóljon hozzá!

A Media1 legfrissebb hírei

Kövessen minket!

Iratkozzon fel a Media1 napi hírlevelére!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások