fbpx
A Senior Big Band Nagy-Zene-Kari című műsora.

Regisztráció nélkül kínál értékes tartalmakat a Müpa médiatára az ünnepek alatt

Összesen 7 új produkcióval bővíti digitális médiatárát a Müpa. A médiatárat december 24-től jövő év január 3-ig regisztráció nélkül használhatják az érdeklődők.

A Müpa csütörtöki közleményében megemlített néhány példát is, hogy milyen tartalmakat találhatnak az érdeklődők az intézmény médiatárában.

Például Händel Messiását, mely máig a komponista egyik legnépszerűbb műve. A Vashegyi György által vezetett együttesek 2018-as előadásának különlegessége, hogy a mű korai, 1742/43 körüli változatát mutatta be teljes terjedelmében. A produkcióban a Purcell Kórus és az Orfeo Zenekar mellett négy szólista – Szutrély Katalin, Bárány Péter, Komáromi Márton és Najbauer Lóránt – működött közre. A klasszikus zenére fogékony nézőknek mással is készül az intézmény: a népszerű hegedűművész, Maxim Vengerov a MÁV Szimfonikus Zenekarral adott koncertet, amelyen a hegedűverseny-irodalom egyik legkedveltebb darabját adta elő.

A könnyedebb műfajok kedvelőinek a többi között az egykor Prince turnézenekarában is játszó basszusgitáros, Ida Nielsen 2019-es koncertjét ajánlják – ugyancsak Prince-hez köthető a könnyűzene egy másik meghatározó alakja, Judith Hill, akinek első lemezén a művész producerként dolgozott.

Judith Hill.
Judith Hill. Fotó: Müpa

Szintén elérhető a László Attila vezette nagyzenekar, a Senior Big Band Nagy-Zene-Kari című műsora, amelyben jazzes és swinges lüktetésű dalok hangzanak el olyan ismert személyek közreműködésével mint Harcsa Veronika, Gyémánt Bálint és Szolnoki Péter.

A Müpa digitális médiatárában a táncrajongók is találhatnak előadásokat: az évad együttesének választott Győri Balett rövid etűdökből felépülő, Wagner és Liszt zenéjére koreografált, PianoPlays című előadásából a szerelem különböző arcai ismerhetők meg, míg a Magyar Állami Népi Együttes Liszt-mozaikok címet viselő tánckoncertje Liszt Ferenc szellemét idézi.

A Magyar Állami Népi Együttes Liszt-mozaikok című tánckoncertje.
A Magyar Állami Népi Együttes Liszt-mozaikok című tánckoncertje. Fotó: Müpa

A Müpa videótára ide kattintva érhető el.

További híreket talál a Media1-en!

Borító: A Senior Big Band Nagy-Zene-Kari című műsora. Fotó: Müpa
Szóljon hozzá!

A Media1 legfrissebb hírei

Kövessen minket!

Iratkozzon fel a Media1 napi hírlevelére!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások