fbpx
gyűrű

Minden, amit a karikagyűrűről tudni szeretnél (x)

Ha te is elgondolkodtál már azon, hogy milyen az ideális karikagyűrű és vajon hogyan találhatod meg azt, ami számodra megfelelő, akkor a legjobb helyen jársz. Maradj velünk, ismerd meg a legfőbb tudnivalókat és azt, hogy mitől lesz igazán megfelelő egy karikagyűrű.

Az alapanyag legfőbb jellemzői

Napjainkban a legkeresettebb karikagyűrű alapanyag az arany. Ez a sárga nemesfém önmagában egy puha és könnyen formálható anyag, így ahhoz, hogy megszülethessen a tökéletes karikagyűrű, ötvözni kell a különböző anyagokkal. Ennek a meghatározására jött létre az arany finomsága, azaz a karátszám. Ez azt jelöli, hogy 1000 egységnyi aranynak hány százaléka arany és mennyi az ötvözőanyag. 18 karátos esetén ez a szám 750%, míg 14 karátosnál 585%. Hazánkban a leggyakoribb a 14 karátos aranyból készült karikagyűrű, de természetesen 24 karátosig minden elképzelhető.

Az ékszer színe nagyban függ az ötvözőanyagtól. Ha rézzel ötvözik, akkor születnek meg a rosegold darabok, míg ha egyenlő arányban adunk hozzá ezüstöt is, akkor készül a sárgaarany. Amennyiben pedig túlnyomórészt nikkellel történik az ötvözés, akkor fehéraranyat kapunk. Itt azért meg kell jegyeznünk, hogy a nikkel allergizál, így akinél reakciót vált ki, annak a legjobb választás az antiallergén palládium. Gyakran előfordul, hogy a párok nem tudnak a színek közül választani, így ilyenkor a legjobb, ha kombináljuk azokat.

További szempontok gyűrűválasztás során

Mi sem lehetne fontosabb a karikagyűrű esetén, mint a megfelelő méret. Egyáltalán nem mindegy, hogy egy picit is nagyobb vagy kisebb, mint ami kényelmes, hiszen maga az ujjunk mérete is naponta többször változik. Míg melegben vastagabbak lesznek, így téli viszonylatban pedig akár egy-két számot is csökkenhet az ujjunk mérete.

A gyűrűk vastagsága is lényeges, mivel rövidebb és tömzsibb ujjakon inkább a vékony karika az, ami optikailag nyújtja őket, míg hosszú és vékony ujjakra nyugodtan választhatunk szélesebb ékszert is. Persze ez csak egy tanács, a döntő szó mindig egyéni, az ifjú pár igényei határozzák meg. A Gyűrűgurunál igazán jó árú darabok várnak, legyen szó eljegyzési vagy épp karikagyűrűről.

Mivel manapság nem alapkövetelmény, hogy a pár gyűrűi egyformák legyenek, bőven elég, ha csak főbb vonalaikban egyeznek meg. Ez lehet a gyűrű színe, a véset vagy épp valamilyen felületdíszítés is. Maga a gyűrű felülete lehet fényes, matt és szálhúzott egyaránt, de igény esetén ezek ötvözete is.

A női karikagyűrűt igen gyakran díszítik különböző kövekkel, amik jellemzően gyémántok. Az, hogy egy adott gyűrűbe hány darab kerül, azt a menyasszony igényei határozzák meg. A férfi gyűrűkbe általában nem kerülnek kövek, bár erre is volt már példa, sőt egyre többen vállalnak be barna vagy fekete drágakövet.

(x)

Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások