Sokan azonban a rossz híre miatt ódzkodnak tőle, holott csak annyi a titok, hogy körültekintően kell választani a kínálatból.
Mi a gond a virslivel?
Akik a tudatosabb táplálkozás hívei, azok szemében a virsli sokszor mumusként szerepel, hiszen az a hír járja, hogy teli van szójával, ízfokozókkal, állagjavítókkal, adalékanyagokkal, és csak a maradék, selejt húsdarabokat tartalmazza.
Ennek annyi alapja van, hogy tényleg akadnak a piacon olyan alacsony minőségű termékek, amelyekben kevés a hús, cserébe nem szenvednek hiányt az egyéb adalékanyagokból. Ezeknek a virsliknek általában az ízük sem a legjobb.
Ám szerencsére van kivétel is, a hazai gyártású Pick virsli például allergénmentes, magas hústartalommal bír, a kellemes fűszerezésnek köszönhetően pedig az íze is kiemelkedő.
Az Interfood étlapján szereplő fogások például csak Pick virslit tartalmaznak, ezért az alábbi ételekhez mi is bátran használhatjuk őket.
Főzelékek kiegészítője
A klasszikus magyar konyha számos főzelékfélével büszkélkedhet. Ezek az ételek önmagukban nem túl laktatóak, de mit tegyünk, ha nincs időnk pörköltet készíteni mellé?
Süssünk meg néhány virslit! Csak vagdossuk be a virsliket, majd serpenyőben, kevés olajon vagy zsíron süssük roppanósra és aranybarnára. Kiváló kiegészítője bármilyen főzeléknek.
Paprikás krumpli
Szintén tradicionális magyar étel, mely egyszerűségének és gyorsaságának köszönhetően gyakran kerül a családok asztalára. Bár sokan füstölt kolbásszal készítik, ez azonban nagy mennyiségben túl zsírossá és nehezen emészthetővé teszi az ételt.
Ezért használjunk kevesebb kolbászt, cserébe tegyünk bele karikára vágott virslit! Máris egy könnyedebb, ám ugyanolyan finom ételt kapunk.
Frankfurtileves
Tipikus menzán kapható fogás, amit sokan otthon is szívesen elkészítenek. A leves fő hozzávalója a kelkáposzta és a krumpli mellett a virsli. Ne fukarkodjunk az alapanyagokkal, így egy olyan kiadós levest kapunk, amely kellemesen eltelít, másodiknak pedig elég lesz valami könnyed fogás, például grízes vagy túrós tészta, esetleg palacsinta.
Virslis lecsó
Akad a hűtőben némi paprika, hagyma és paradicsom, ami már nem friss, de még használható? Készítsünk belőle egy finom lecsót! Annak érdekében, hogy a végeredmény laktatóbb legyen, gazdagítsuk tarhonyával, és tegyünk bele karikákra vágott virslit, esetleg a végén üssünk rá pár tojást.
Virsli leveles tésztában
Villámgyors, mégis fantasztikus vendégváró. Vegyünk egy csomag kész leveles tésztát, kenjük meg egy kevés mustárral, vágjuk csíkokra, majd tekerjük egy-egy virsli köré.
Sorakoztassuk egy tepsibe, a tetejüket kenjük meg némi tojássárgájával, szórjuk meg reszelt sajttal és süssük meg! Pillanatok alatt elkészül, és nagyon finom.
(x) Hirdetői tartalom