fbpx
lány, notebook, lakás, ecset

Az 5 legjobb találmány új építésű lakásokba (x)

Az új építésű ingatlanok száma az utóbbi években egyre csak emelkedik. A beruházási és befektetési kedv masszívan növekedett, hála (többek között) az ilyen jellegű ingatlanok után fizetendő 5%-os ÁFA-nak. Az egyetlen nehézség a dologban jelenleg az, hogy világszintű alapanyag és nyersanyag hiány van, így az utánpótlási láncok kicsit lassabban tudnak teljesíteni, mint korábban. Ettől függetlenül sok új lakástulajdonosban vetődik fel a kérdés, hogy mivel tudná még szebbé vagy még hasznosabbá tenni újdonsült otthonát.

Cikkünkben összegyűjtöttünk 5 olyan technológiai újdonságot, amely minden új háztartásba alapvető kell, hogy legyen!

Új építésű lakásból smart home-ot okosan

Az új építésű lakások hatalmas előnye, hogy általában a legkorszerűbb szigetelési technológiákkal, az előírásoknak megfelelő közműrendszerekkel, valamint ezekből adódóan jó energiahatékonysági minősítéssel szokták őket a piacra bocsátani. Ez azonban még önmagában nem minden, hiszen az új építésű lakás vagy ház attól még nem lesz a miénk, mert megvásároltuk.

Ahhoz, hogy ténylegesen birtokba vehessük a saját ízlésünk szerint kell igényeinkhez alakítanunk! A következő listán az öt leghasznosabb technológiai eszközt vonultatjuk fel, amely bármilyen új építésű lakást vagy házat még komfortosabbá tud változtatni!

1. Egy hanggal aktiválható központi egység

Ahhoz, hogy egy új építésű lakásból okoslakást varázsoljunk feltételenül szükségünk lesz egy központi vezérlőegységre. Ebből szerencsére bőven akad választék, hiszen az Amazon-tól kezdve a Google-ig több gyártó is gyárt ilyeneket. A legtöbb hangvezérléssel működik, de akad olyan is, amely a TV-re szerelhető, sőt saját monitorral rendelkező is van. Itt arra érdemes figyelni, hogy olyan készüléket válasszunk, ami kompatibilis azokkal az egyéb okos eszközökkel, amiket még be szeretnénk építeni a rendszerbe.

2. A legszuperebb router

A villámsebességű internet szinte elengedhetetlen kelléke manapság minden háztartásnak. Egy okos lakás esetében pedig külön előny, hiszen több intelligens készüléknek is kommunikálnia kellhet majd ugyanazon a hálózaton. (Az sem árt, ha a nagy teljesítményű routerhez megfelelő sebességű internet előfizetés is társul!)

3. Kamerás csengő a bejárati ajtóra

Egy okos lakás sok szempontból jobb lehet, mint egy hagyományos ingatlan. Az egyik ilyen tényező például a biztonság. Több különböző, viszonylag elérhető árú kamerarendszer közül választhatunk. Ilyenek például a Nest vagy az Arlo cég kamerái is. A bejárati ajtóre szerelt kamerát bármikor ellenőrizhetjük a mobiltelefonunkról.

4. Egy intelligens robotporszívó

Az új terünk tisztántartása is megér egy fejlesztést! Megjelenésük óta a robotporszívók hatalmas fejlődésen mentek át. Mostmár nemcsak intelligensebbek, mint elődjeik, de sokkal nagyobb teljesítménnyel is rendelkeznek, sőt megfizethetőbbek is. Nem kell aggódnunk a padló tisztaságáért, ha beszerzünk egy ilyet!

5. Egy modern hűtőszekrény

Sok háztartási berendezés tartotta meg eredeti kialakítását bevezetése óta. Az egyik ilyen a hűtőszekrény, amely már évtizedek óta hasonló formában létezik, azzal az elég fontos különbséggel, hogy a modernebb darabok már sokkal jobb energiahatékonysággal rendelkeznek, mint elődjeik.

Ha még az új építésű lakás is hiányzik!

Persze nem a legegyszerűbb egy új építésű lakás feltöltése mindenféle hasznos kütyüvel, ha még nem is rendelkezünk saját otthonnal. Szerencsére jelenleg több kedvezmény is a lehetőségünkre áll új otthonunk megszerzéséhez. Igényelhetünk babaváró hitelt, vagy CSOK-ot, ha megfelelünk a feltételeiknek, vagy, ha kicsit jobban állunk egy ingatlanhitel is beleférhet! Fontos azonban előre eldöntenünk a megfelelő helyszínt/környéket, valamint utánajárnunk annak, hogy mennyibe kerül egy újépítésű ingatlan.

Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások