fbpx
japán autó, garázs, parkoló

Ezek Magyarország legnépszerűbb japán autói (x)

A japán autók különös népszerűségnek örvendenek hazánkban. Ez nem is csoda, sikerüket nem a puszta szerencsének köszönhetik. Alacsony fogyasztás, jó motorikus szerkezet és kedvező ár-érték arány jellemzi őket. Azok számára készültünk ezzel az összefoglalóval, akik elgondolkoztak rajta, hogy vajon melyek a legnépszerűbb modellek idehaza.

Tekintsük át együtt pontosan, melyek uralják mostanában a hazai utakat. Aki viszont vásárláson is töri a fejét, és használt autó mellett döntene, érdemes meggyőződnie a kocsi múltjáról. Ehhez itt találhatunk kiváló segítséget: www.carvertical.com/hu.

A legnépszerűbb japán márkák

A Központi Statisztikai Hivatal 2020-as felmérése alapján tisztán láthatjuk, melyik az öt legnépszerűbb japán autómárka kis hazánk útjain. Első helyen mindenki várakozásait teljesítve a Suzuki áll, 428 ezer 863 gépkocsival a hazai forgalomban. A második helyezettünk az egyre népszerűbb Toyota, amelyből a tavalyi évben 219 ezer 618 bejegyzett darabot számolhattunk. Ezt követően harmadik helyen a Honda áll 85 ezer 745 autóval. Ebből elég jól kirajzolódik, hogy még mindig a Suzuki viszi a pálmát nálunk a japán autók terén.

A tavalyi év legkedveltebb modelljei

Az autó-eladási listákon tavaly a Suzuki részéről a Vitara vezette a mezőnyt: a Suzuki kommunikációs vezetőjének nyilatkozata alapján 2020-ban 6882 eladott darabot számoltunk a hazai piacon. A második legkelendőbb japán márka, a Toyota részéről a Yaris volt az előző évi sikertermék. Nem meglepő tehát, hogy ezekből is egyre többet látunk az utcákon.

A legelterjedtebb gépkocsik

A felmérések szerint, bár az itteni forgalmat a német Opel vezeti, mégis szorosan a sarkában a második legelterjedtebb márkaként a Suzuki áll. Ugyan a Vitara hatalmas siker lett és egyre többel találkozunk, még mindig nem ez a legelterjedtebb japán modell. Ha figyelmesen szétnézünk vezetés közben magunk is megfigyelhetjük, hogy a Suzuki Swift az, amelyből a legtöbb rohangál az utakon.

Mire számíthatunk a jövőre nézve?

Bár a Suzuki Swift a legnagyobb létszámban itthon forgalomban lévő japán autó, mégis ezek legtöbbje elég régi gyártmány. A KSH kimutatásai alapján pedig láthatjuk, hogy a forgalomban lévő Suzukik közül elég sok eltűnt az utakról. 2019-ben még 431 ezer 432 volt forgalomban, ez a szám a tavalyi évben lecsökkent. Sok régi modell eltűnt az utcákról, és újabb gyártmányú autók vették birtokba helyettük az aszfaltot.

A Vitara sikere után így számíthatunk arra, hogy pár éven belül sokkal sűrűbben találkozunk majd vele. Talán ez lesz a régi Swiftek utódaként az új sikersorozat, amit a „mi autónknak” nevezhetünk majd. Noha a Suzuki stabilan tartja az első helyét a japán márkák hazai ranglistáján, egy ideig mégsem számíthatunk rá, hogy a legelterjedtebb legyen itthon.

Jelenleg a német Opel gyártmányaiból láthatunk legtöbbet környezetünkben, ez a létszám pedig nem igazán látszik apadni. 2019-ben 496 ezer 739 volt az utakon, míg ez az adat 2020-ban alig csökkent valamit 496 ezer 308-ra. A Suzuki viszont így is a második helyet foglalja el, ami árulkodik arról, hogy egy valóban megbízható és kedvező áron elérhető márkáról van szó. A japán tervezés precizitása így valóban megkapja azt az elismerést nálunk is, amit érdemel.

Bármelyik márkát vagy modellt választjuk, érdemes meggyőződnünk leendő autónk múltjáról. Szalonban vásárolt új modellek esetében ez adott, viszont a használt autóknál előfordulhatnak eltitkolt balesetek. Akár lopott is lehet a gépjármű, hamisak az okmányai, és így tovább. Ezek elkerüléséhez ajánljuk a fentebb említett link mellett az alábbit is: myfreevin.com.

(x) Hirdetői tartalom

Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások