fbpx
ruha, öltözködés, divat

Hogyan lehet hatékonyan rétegezni? (x)

A levelek arany színűvé változtak, és már a levegő is elég csípős odakint. Igen, már javában tart az ősz, és lassan itt a tél is, ami csak egy dolgot jelent: beköszöntött hivatalosan is a rétegezés szezonja.

Bármennyire is vonzó ezeket a hónapokat hibernálva a takaró alatt tölteni, azért néha ki kell mozdulni. A hidegebb időszakban való öltözködés pedig mindig körülményesebb az átlagosnál, mert elég melegnek kell lennie ahhoz, hogy megvédjen minket a zimankótól, de mégsem annyira, hogy a buszmegállóig tartó tíz perces séta alatt teljesen leizzadjunk.

Kezdjük mindig a legvékonyabb réteggel, és fokozatosan haladjunk a legvastagabb felé

Az első réteg adja meg a teljes szettünk kiindulópontját, és ennek mindig a testünkhöz kell illeszkednie. Például ilyen lehet egy testhez simuló hosszú ujjú felső, és attól függően, hogy milyen hideg van odakint, egy csinos elasztikus leggings vagy nadrág.

Amint megvan az alap, építkezhetünk tovább. Ha valami hétköznapira vágyunk, akkor válasszunk egy vaskos pulóvert második rétegnek. Ha viszont munkába indulunk, és valami elegánsabbra van szükségünk, akkor viseljünk egy selyemblúzt gyapjú blézerrel, amit a nap folyamán bármikor le tudunk venni.

ruha

Összpontosítsunk a szövetekre

A gyapjú, a polár gyapjú, a poliészter, a kasmír és a mikroszálas anyagú darabok a legmegfelelőbbek a réteges öltözködéshez. Ezek ugyanis felfogják a hőt, de egyben az izzadságot is, mivel nedvszívóak és légáteresztőek.

Egy jó módszer annak biztosítása érdekében, hogy a réteges öltözékünk megfelelően nézzen ki, ha megalkotásához különböző anyagokat használunk fel.

Játék az arányokkal

A rétegezés remek módja annak, hogy valami váratlant varázsoljunk a ruhatárunkba. Gondoljunk csak bele például, hogy egy hagyományos fehér inget mennyire fel tud dobni, ha fölé felveszünk egy rövidebb szabású kötött pulóvert a Moletta webáruház kínálatából.

Kötelező a nagyobb sál

Ami a kiegészítőket illeti, egy sál a hidegebb időszakban nélkülözhetetlen eleme a megjelenésünknek, mivel melegen tartja a nyakunkat, nem mellesleg pedig millióféleképpen variálható és divatos darabja a ruhatárunknak.

Tartsuk melegen a végtagjainkat is

Testünk prioritásként kezeli szerveink melegen tartását, ami azt jelenti, hogy általában a kezünk és a lábunk érzi meg először a hideget. Ezért is fontos, hogy megvédjük ezeket a végtagjainkat egy-két réteg hozzáadásával.

Enyhébb időben elegendő egy vékonyabb kesztyű, ha viszont beköszöntenek a fagyok, akkor mindenképpen olyan darabot válasszunk, ami hőszigetelt.

Hogy a lábakról is ejtsünk pár szót, ha sokat tartózkodunk kint télen, akkor mindenképpen megéri olyan csizmába befektetni, ami vízálló, nem ereszti el a hőt, illetve nem feszül túlságosan. Így marad hely a vastag gyapjú zokninak, amit még pluszban a lábunkra húzhatunk.

Védjük a füleket is

Ha már védve van a kezünk, a lábunk, illetve nyakunk, akkor már a füleink se maradjanak ki a sorból. Erre a célra tökéletes lehet egy sapka vagy kalap, ha viszont egyikkel sem rendelkezünk, akkor egy fejpánt vagy fülvédő is remekül elláthatja ezt a feladatot.

(x) Hirdetői tartalom

Borító: Unsplash
Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások