fbpx
Fördős Zé, Street Kitchen.

Két új könyvet is bemutatott a Street Kitchen

A húsmentes fogások kedvelőire is gondoltak.

Közel 100 húsmentes receptet gyűjtött össze a Street Kitchen csapata „A nagy vega könyvbe”, míg Fördős Zé a tartalmasabb fogások kedvelőit célozta meg a „Brutális kaják” című kiadványával.

„Szerintem mindenki fel tud idézni olyan alkalmat az életéből, amikor belekóstolt egy ételbe és azt mondta: »Ez brutál jó!« – mondta el új kiadványa kapcsán Fördős Zé. Hozzátette:

„Megszámolni is nehéz lenne, hogy csak az elmúlt években hányszor éltem át hasonlót, ahogy azt sem tudnám megmondani, hányszor hangzott ez el egy-egy általam készített fogás megkóstolásakor. Megpróbáltam ezeket egy könyvbe összegyűjteni. Hogy számomra mit jelent, ha egy kaja brutálisan jó? Ütős ízbomba, van benne némi csavar és – legyen az pikk-pakk elkészíthető vagy épp hosszasabb előkészületet igénylő fogás – minden elkészítésére fordított perc megéri, mert a végeredmény felejthetetlen! Ebben a könyvben egytől egyig ilyenek a kajareceptek! Vannak köztük cuccos tepsis ételek, könnyen elkészíthető levesek, frankó desszertek, de olyan különlegességek is, mint az ázsiai halászlé, a taco lasagne vagy az epres-tejfölös édes lángos”

– mondta el a gasztroblogger.

A Street Kitchen Brutális kaják című kiadványa.
A Street Kitchen Brutális kaják című kiadványa. Fotó: Spotlight Media

Húsmentes kiadvány is készült

Azokra is gondoltak, akik inkább a húsmentes ételeket preferálják:

„Manapság egyre többen döntenek úgy, hogy részben vagy teljes mértékben száműzik a húst az étrendjükből. Éppen ezért a Street Kitchennél évek óta igyekszünk húsmentes recept-alternatívákat is megvillantani. Eljött a pillanat, hogy a teljes mértékben vega, ugyanakkor fullextrás fogások receptjeit könyv formájában is megjelentessük. A gyors reggelitől a karácsonyi fogásokon keresztül, a legtartalmasabb zöldségleveseken, tócsnikon és vegafasírtokon át, igyekeztünk minden alkalomra és étkezésre húsmentes változatot adni. Garantálom, hogy ezek legalább annyira ütősek – ha nem ütősebbek –, mint a hússal turbózott verziók”

– mondta a „A nagy vega könyv” kapcsán Fördős Zé.

Street Kitchen.
Street Kitchen. Fotó: Spotlight Media

További híreket talál a Media1-en!

Borító: Spotlight Media
Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások