fbpx
Valihora István a K23TV adásában.

Elhunyt Valihora István újságíró

A Magyar Szó újságíróját életének 81. évében érte a halál.

Valihora István 1940. november 8-án született Szabadkán. A 60-as években a Képes Ifjúságban kezdett dolgozni; 1968-tól volt a Magyar Szó újságírója. A szabadkai rovatba került, ahol minden témakörrel foglalkozott, volt olyan hónap, hogy több mint 70 hosszabb-rövidebb írása jelent meg a lapban. Évekig a sportrovat újságírója volt, majd a belpolitikai rovat szabadkai munkatársaként dolgozott egészen 2000 novemberéig, amikor nyugdíjba vonult. Az utóbbi időben is jelentek meg írásai a Magyar Szóban – írja a Vajdaság Ma.

Valihora István volt a Beta hírügynökség első szabadkai tudósítója. Cselgáncsozott, könnyűbúvárkodott, több sportszövetség országos elnökségi tagja, illetve elnöke volt. Neki köszönhetően került be a köztudatba a Vermes Lajos által szervezett 1880-as palicsi előolimpia.

Az esemény emlékét ápoló egyesület alapítója volt, a Magyar Olimpiai Akadémia rendezvényein is részt vett, gyakran előadóként, amíg egészségi állapota engedte. A Palics Fórum civil szervezet első elnöki tisztjét is betöltötte – zárul a Vajdaság Ma halálhíre.

További híreket talál a Media1-en!

Borító: Valihora István a K23TV adásában. Fotó: YouTube / K23TV
Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások