fbpx
Mozisarok a Pécsi Jakabhegyi Kollégiumban.

Székraktárból lett közösségi tér a Pécsi Egyetem egyik kollégiumában

Még egy mini mozisarkot is sikerült kialakítani.

A Pécsi Egyetem közleményéből kiderül: a Pécsi Jakabhegyi Kollégiumban évek óta problémát jelentett, hogy az ország több pontjáról érkező hallgatók nem tudtak az épületben közösségi életet élni –  a szobák három-négy főnél több tanulót ugyanis nem tudnak befogadni, nagyobb pedig nem állt rendelkezésre.

„A 21. századi körülmények kialakításához partnereinkkel közösen kerestük a lehetőséget. Így válhatott egy székraktárként funkcionáló terem a közösségépítés helyszínévé”

– mondta el Győrffy Zoltán, a PTE Kapcsolati Igazgatóságának vezetője.

Közösségi tér a Pécsi Egyetem egyik diákszállásán.
Közösségi tér a Pécsi Egyetem egyik diákszállásán. Fotó: FleishmanHillard Café

„Az online térben éljük a mindennapjainkat, de mindannyian tudjuk, hogy a közösségépítés fontos. Amikor először megtekintettük a raktárat, rögtön láttuk benne a lehetőségeket. A szoba kialakításánál fontos szempont volt, hogy a hallgatók érdeklődéséhez és szokásaihoz illő, jól átgondolt megoldásokat hozzunk be egy ilyen közösségi térbe, hiszen a technológia hatással van a kommunikációs szokásaikra, társas kapcsolataikra, de a tanulási folyamataikra is”

– tette hozzá Iván László, a pécsi MediaMarkt áruház igazgatója.

Az október elején átadott tér három egységből áll: az egyik a közösségi életet és együttes tanulást támogatja egy nagyobb, kényelmesen körbeülhető asztallal. Elkészült egy játéksarok, ahol videójátékok és hagyományos társasjátékok is megtalálhatók. A harmadik egység egy mini mozisarok, ahol tizenhatan kényelmesen elférnek. A kialakítás során fontos szempont volt a mobilitás: a mozgatható székek és asztalok, valamint a mozisarokban a létszámhoz alakítható babzsákok biztosítják, hogy a hallgatók igényeihez igazíthassák a teret.

Közösségi tér a Pécsi Jakabhegyi Kollégiumban.
Közösségi tér a Pécsi Jakabhegyi Kollégiumban. Fotó: FleishmanHillard Café

„Régi adósságunk az efféle terek létrehozása: 2008 és 2010 között a PPP-konstrukciók elején merült fel az ötlet, hogy a klasszikus tanuló társalgó vonalon túl kellene lépnünk. Ez az első megvalósult lépés, de a jövőben szeretnénk más kollégiumokban is a kor szellemének megfelelő tereket kialakítani”

– mondta el Kresák Gergely, a Kollégiumi Igazgatóság vezetője.

A közösségi szobán a pécsi MediaMarkt áruház hatfős csapata dolgozott, kreatív és kivitelezői oldalról pedig számos külsős munkatárs segítette a projektet. A teremben lévő sport- és rekreációs eszközöket a PTE Sportirodája biztosította, de a szolgáltatások tovább bővülnek majd.

További híreket talál a Media1-en!

Borító: Mozisarok a Pécsi Jakabhegyi Kollégiumban. Fotó: FleishmanHillard Café
Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások