fbpx
matcha tea

Természetes védekezés a koronavírus ellen – Ezért fogyaszd Te is naponta a matcha teát! (x)

Sajnos napjainkban a koronavírus és a vele szemben folytatott küzdelem központi szerepet foglal el mind a közösségi médiában, mind az emberek mindennapjaiban. Miközben mindenki azt reméli, hogy hamarosan véget ér ez az időszak, a kutatók folyamatosan keresik a lehetséges megoldásokat.

Természetes „fegyver” az egészségért

Bár a tudósok napjainkra már több, koronavírus ellen védelmet nyújtó oltást is kifejlesztettek, a vizsgálatok nem értek véget. Vizsgálják többek között a lehetséges mellékhatásokat, illetve a gyógyszerek lehetőségét is.

Egy nemrégiben megjelent kutatás, a Japánból származó matcha tea egyik fontos hatóanyagát találta hatásosnak a koronavírus-fertőzés ellen, ez pedig az óriási jelentőségű EGCG antioxidáns.

matcha tea

Mi az az EGCG, és miért hatásos?

A különféle anyagok tanulmányozásai során az EGCG bizonyult a legígéretesebbnek. Ez egy növényi eredetű vegyület, egy antioxidáns. És mint jól tudjuk, az antioxidánsok szervezetünk nélkülözhetetlen alkotórészei.

Az antioxidánsok egyik legjobb és leglényegesebb tulajdonsága, hogy felveszik a harcot a szabadgyökökkel. És hogy ez miért fontos? A szabadgyökök olyan sejtkárosító atomok, amelyek felelősek például a rákos megbetegedések kialakulásáért, az öregedési folyamatok gyorsabb lefolyásáért vagy az immunrendszer legyengüléséért.

Ez a különleges hatóanyag, az EGCG megtalálható egyebek mellett az avokádóban vagy a pekándióban, de legfőképpen a zöld teában. A zöld teák jótékony hatásai már közismertek, ám közülük magasan kiemelkedik a matcha tea.

A lenyűgöző matcha tea

A matcha teában 3-szor több antioxidáns található meg, mint a többi zöld teában és 14-szer több(!), mint az áfonyában. Ennek köszönhetően pedig olyan mértékben tudja felkészíteni a szervezetet (és az immunrendszert) a betegségekkel és káros anyagokkal szemben, mint kevés más dolog.

A széles körben elvégzett tanulmányok azt bizonyítják, hogy az EGCG, vagyis a matcha tea egyik legfontosabb alkotóeleme önmagában és más terápiákkal kombinálva is hatékonyan segíti a rákos sejtek elpusztulását és további terjedésüket, fogyasztásával jó eséllyel csökkenthető az Alzheimer-kór, illetve a Parkinson-kór kialakulásának kockázata. Ugyanakkor a szív- és májbetegségekkel, a gyulladásokkal szembeni védekezőképessége is mindenképpen említésre méltó.

A koronavírus elleni védekezés szempontjából azonban mindenképpen reményteli, hogy mi magunk is sokat tehetünk az egészségünk érdekében, mindössze napi egy csésze matcha tea elfogyasztásával. A jótékony hatások mellett pedig hosszan tartó, természetes energiát is kapunk általa a mindennapi kihívások leküzdéséhez.

Először ittam Matcha teát. A Cseresznye virágosat és a Prémium Matchát próbáltuk. Szuper minőség, hihetetlen élmény tapasztalni mennyivel jobban ébren tart mint a kávé. Citrommal fogyasztva betegség esetén pedig gyógyír, szinte azonnali hatással. – K. Csilla

Ha te is szeretnél élni a matcha tea által nyújtott jótékony hatásokkal, rendelj minőségi, japán matcha teát az M Matchától!

(x) Hirdetői tartalom

Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások