fbpx
garázs

Itt az ideje a garázst is rendbe tenni! (x)

Bizonyos időközönként minden helyiséget rendbe rakunk, a benne lévő holmikat átnézzük, szortírozunk. Van, amelyet gyakrabban kell, van, amit ritkábban vagy pedig utolsónak hagyjuk a sorban.

Így szokott ez lenni a garázzsal is! Hogyha nem rendmániás valaki a családban, akkor bizony előfordul, hogy egy félév elteltével már egy villáskulcsot sem lehet megtalálni a garázsban, arra pedig gyakran szükség van.

Kezdjük a szortírozással!

Érdemes rákészülni a rendrakásra. Ki kell jelölni több napot is, hiszen nem valószínű, hogy egy nap alatt végzünk vele. Szóljunk a családtagoknak is, ha vannak, hogy jöjjenek segíteni, hiszen elképzelhető, hogy az ő holmijukból is van a garázsban. Egy közös pakolás egyben egy közös családi program is, a gyerekek is vegyék ki a részüket a feladatokból!

Egész biztos, hogy rengeteg hulladékot, felesleges holmit tárolunk a garázsban. A takarításhoz készítsünk elő zacskókat, dobozokat, amelyekben szelektíven gyűjtjük a hulladékokat, illetve ahová külön rakjuk a továbbajándékozni szánt cuccokat.

Minek van ténylegesen a garázsban a helye?

A történet ott kezdődik, amikor a lakásban vagy házban tárolt holmik egy része elkezd kivándorolni a garázsba, mondván, hogy inkább ott raktározzuk. Ez hiba a részünkről, hiszen nem minden való a garázsba.

A garázs elsődlegesen azt a célt szolgálja, hogy ott tároljuk az autónkat. Ezért egyértelmű, hogy az autóval kapcsolatos kellékek, praktikus kiegészítők, szerszámok is ott kell, hogy megtalálhatóak legyenek. Kisebb és nagyobb sporteszközök, pl. bicikli, roller, sífelszerelés is itt kaphat helyet.

Ide tegyük vissza a kerti munkák végeztével a barkács és kerti eszközeinket, gépeinket. Amikor a lakásunkban végzünk valamilyen selejtezést, felújítást, és esetleg kidobásra szánnánk valamelyik szekrényünket, ne tegyük! Helyette inkább helyezzük el a garázsban, ott újra fel tudjuk használni, mint egy újabb tárolóalkalmatosságot.

Ne tartsunk a garázsban olyan termékeket, amelyek állandó hőfokot igényelnek, illetve amelyeknek gyorsan lejár a szavatosságuk. Figyeljünk oda, hogy a ház körüli nem kívánatos állatok szívesen odaszoknak, ha állateledelt, ételmaradékokat vagy papírokat találnak.

Garázsban is hasznosak a rendszerezők!

Mivel a garázsban a legapróbb dolgokat is el szoktuk tenni valahová, nagyon fontos, hogy minden lehetséges helyet kihasználjunk a pakolásra. Okosan gondoljuk át a lehetőségeinket! A fentiekben említett használt szekrényeken túl, masszív, strapabíró fémszerkezetű polcokat javasolt plafonig felszerelni.

Egyre népszerűbbek praktikus felhasználhatóságuk miatt a falra szerelhető, akár mágneses rendszerezők, melyekhez külön kis tartókat, fogantyúkat is lehet kapni. A rendszerezők azért hasznosak, mert így a gyakran használt kéziszerszámok nemcsak csoportosítva, de karnyújtásnyira lesznek tőled.

A Bonus Shop webáruház segít a fentiek beszerzésében, de ami a nagyon fontos, ha új holmit szeretnél elhelyezni a garázsban, először tervezd meg, hogy hol lesz a helye!

(x) Hirdetői tartalom

Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások