fbpx
A Nemzeti Filmintézet logója

Televíziós filmtervek gyártási támogatásáról döntött a Nemzeti Filmintézet

Négy tévés filmterv támogatásáról döntött az NFI Televíziós döntőbizottsága.

Az NFI közleményben adott felvilágosítást a győztes tévés projektekkel kapcsolatban.

Boldog Brenner János vértanú, áldozópap brutális meggyilkolásáról Legyetek szeretettel címmel rendez tévésorozatot Szilágyi Andor (A Rózsa neve, Mansfeld). 1957-ben a forradalmat követő egyházüldözés áldozatává lett fiatalember megölésének körülményeit máig homály fedi. Az NFI 549,9 millió forintos támogatásával készülő sorozat a nyomozást bemutatva bepillantást enged a kommunista hatalom 1956 októbere utáni restaurációjába is.

Az NFI 295 millió forintos támogatásával készülhet a Rotschild Kláráról, a szocialista előkelőségek ikonikus divattervezőjéről és legendás Váci utcai szalonjáról szóló, Egy magyar Rothschild című tévéfilm, amely az 1970-es évek elitjének életét eleveníti meg Zomborácz Virág (Utóélet, Egynyári kaland) rendezésében.

Paczolay Béla (Kalandorok, Dumapárbaj) rendezésében, az NFI 131,3 millió forintos támogatásával készülhet a VÍG125 című kétrészes fikciós dokumentumfilm, amely felöleli a Vígszínház 125 éves történetét, végigvezet a történelmi és színháztörténeti korszakokon, kiemelve fontosabb csomópontokat, meghatározó művészeket.

Az Országház, Budapest egyik legismertebb középülete és a Kossuth tér az elmúlt évek során teljes körűen megújult. Az operatőrként számos díjjal kitüntetett Nagy András rendezésében készülő dokumentumfilm a teljes szépségében ragyogó épület és részben az ország történetének elmesélésére vállalkozik. Az Ország Háza című tévéfilm a filmintézet 273,9 millió forintos támogatásával jöhet létre.

További híreket talál a Media1-en!

Kiemelt fotó: A Nemzeti Filmintézet logója
Szóljon hozzá!

A Media1 legfrissebb hírei

Kövessen minket!

Iratkozzon fel a Media1 napi hírlevelére!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások