fbpx
Gearbest webáruház

Bezárt a Gearbest

Pár napja már a honlapjuk sem érhető el.

A Gearbest webáruházat tulajdonló cég huzamosabb ideje küzdött már komoly pénzügyi gondokkal, és most a jelek szerint végleg lehúzta a rolót a webshop – számolt be a RendeljKínait és a Digiportál.

Előbbi szerint az elmúlt egy évben teljesen leépült a Gearbest. Míg 2018 előtt alacsony árakkal tudott működni, ezt nem tudta tartani, így drágulni kezdett. A problémák akkor kezdtek elszaporodni, amikor külsős eladókat is beengedtek a webshop felületére – hasonlóan például az eMag hazai rendszeréhez.

Egy termék rengetegszer volt listázva az oldalon, az árak is elég rosszak lettek, a szállítás megbízhatatlan volt, a bolttal kapcsolatba lépni pedig nem igazán lehetett a portál szerint. 2020 októberében már arról írtak, hogy nem ajánlott a webáruházból rendelni.

Idén nyáron a Gearbestet tulajdonló cég, a Shenzhen Globalegrow E-Commerce Co. Ltd csődöt jelentett; rengeteg munkavállalónak nem fizették ki a bérét, valamint rendeléseket sem teljesítettek pénzhiány miatt. Végül eladták saját márkáikat, például az Mpow-t, valamint a Zaful névre hallgató ruházati leányvállalatuk is teljesen önállóvá vált.

Pár napja a Gearbest.com elérhetetlenné vált, bár még az alkalmazás működik. A RendeljKínait azonban senkinek sem ajánlja, hogy vásároljon onnan, ugyanis jó eséllyel nem fog kapni semmit a pénzéért cserébe.

További híreket talál a Media1-en!

Kiemelt fotó: stock / Depositphotos
Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások