fbpx
Medvetrutyi

Medveürüléket kapott a Transindex szerkesztősége a Csíki sör gyártójától

A sörgyártó azután küldte a konzervbe csomagolt „bio ajándékot” a médiumnak, hogy a lap néhányszor kritizálta a márkát.

A romániai sörgyárakat birtokló, holland Heinekennel védjegyvitába keveredő, politikailag is egyre aktívabb Csíki Sörmanufaktúra egy konzervnyi „Medvetrutyit” küldött nemrégiben az erdélyi magyar hírportál, a Transindex szerkesztőségének.

A küldeményhez az erdélyi magyar sörgyártó kísérőlevelet is mellékelt a szerkesztőségnek, amelyben kiemelték, hogy azért küldték a terméket, mert a lap bírálta a  Csíki Sört.

„Az Önök szerkesztősége évek óta előszeretettel formál véleményt/kritikát termékeinkről, legtöbb esetben negatív hangnemben. Ezt szem előtt tartva, előzékenységünk okán elküldjük Önöknek legújabb termékünket”.

A szerkesztőség mindezt több fotóval illusztrált Facebook-bejegyzéssel meg is osztotta a nagyvilággal, a posztot az Azonnali fedezte fel.

 

Kulcsár Árpád, a Transindex munkatársa az Azonnalinak elmondta: a konzervet kinyitották, abban tényleg valami trutyi van, de biológus véleménye nélkül nem tudják megmondani, valóban medvétől származik-e az, vagy a Csíki Manufaktúra átvágta-e őket.

Az Azonnali megkérdezte Csíki Sörmanufaktúra többségi tulajdonosát is, valóban az van-e a konzervben, amit állítanak róla. Lénárd András azt felelte: nem volt benne abban a kreatív csapatban, akik végül azt összeállították, ugyanakkor szerinte azt tartalmazza a küldemény, ami rá van írva.

Azt nem tudni, pontosan melyik cikk idegesítette fel a Csíki Sört annyira a Transindexen, hogy medveürüléket küldjenek a lapnak. Annyi viszont biztos, hogy a nemrég piacra dobott, többféle ízesítésű „csíki csipsz” termékcsalád nem nyerte el a hírportál kritikusainak tetszését – május 27-én ugyanis „Olyan, mintha egy kiskanál piros paprikát nyalnál” címmel jelent meg náluk a termékcsaládról egy lesújtó kritika.

További hírek érhetők el a Media1-en

Szóljon hozzá!

A Media1 legfrissebb hírei

Kövessen minket!

Iratkozzon fel a Media1 napi hírlevelére!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások