fbpx
lakásfelújítás, otthon, konyha

Miért nyáron újítsuk fel a lakásunkat? (x)

Csinosítás, szépítgetés? A tavaszi megújuláshoz a nyári hónapokban sincs késő.

A természet újjáéledésekor az emberek többségében is megjelenik az igény a megújulásra, de az esős, kiszámíthatatlan hónapokban kevesen vágnak bele a munkába. A nyár érkeztével pedig jönnek a szabadságok, utazások, a kikapcsolódás ideje, olyankor meg kinek van kedve a falat vakolni? Pedig sokat nyerhetünk azzal, ha az év legmelegebb időszakára időzítjük a ház körüli munkálatokat, legyen az átalakítás, felújítás vagy építkezés.

Amiért nyáron szívesebben vág bele az ember az efféle munkákba, az például az, hogy a jó időnek köszönhetően lényegesen jobb a hangulatunk is. Ha pedig nem csak a túlélésre és a pihenésre koncentrálunk, könnyebb aktívabbnak lenni, és például dolgozni az otthonunkon. A bölcsek szerint egy otthon sosincs teljesen kész, mindig találunk majd valamit, amin csinosítani kell, de ha ezzel nem is értünk egyet, azzal talán már igen, hogy a falak festésének legalább néha neki kell veselkedni. Miért nyáron? Ilyenkor gyorsabban szárad, könnyebb szellőztetni, és eközben senkit nem fenyeget a fagyhalál sem.

De milyen előnye van még a nyári átalakításoknak? Ha például nem szeretnénk, hogy a pénztárcánk is lekarcsúsodjon a tökéletes bikinialakra, de új bútorokra lenne szükségünk, a nyarat nekünk találták ki. Elég csak az RS Bútor webáruházában szétnézni, aminek köszönhetően nem az árak, hanem az új szerzeményeink cipelése izzaszt majd meg.

A falakról már ejtettünk néhány szót, de a nyílászárókról, sőt a szigetelésről sem beszéltünk. Pedig, ha jobban belegondolunk, láthatjuk, hogy az időjárás komoly akadályokat gördíthet az efféle munkálatok elé, amitől nyáron sokkal kevésbé kell tartanunk, mint a hidegebb, csapadékosabb hónapokban. Ha esetleg van kertünk, akkor a tavaszi szépítgetés után a nagyobb munkák ideje, amilyen például a térkövezés, terasz átalakítása, bizony szintén a nyár. Ilyenkor több a motivációnk is, hiszen a jó időben minél több időt szeretünk a szabadban tölteni. Összevetve tehát az sokszor spórolhatunk a nyári munkákkal, emellett pedig a határidők is könnyebben betarthatóak, ha az időjárás nem tesz keresztbe.

(x)

Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások